Het Run-Archery seizoen 2019 is van start gegaan op zaterdag 13 april in Lichtenvoorde. Klik hier voor de uitslag van de finale en hier voor de kwalificatie. Bekijk een foto impressie van de dag HIER

Het was een bijzondere dag, na heerlijk weer in de voorafgaande weken was het deze dag heel frisjes. Het begon met het krabben van de autoruiten in de morgen en eindigde met een stevige sneeuw en hagelbui tijdens de estafette finale. Maar de fanatieke Run-Archers lieten zich niet afschrikken en hebben er samen met het fantastische vrijwilligers-team van Switbertus een mooie sportdag van gemaakt! Iedereen bedankt voor zijn of haar bijdrage. Op naar Apeldoorn 25 mei, contact Wim Mulder, +31 653738270, W.Mulder@apeldoorn.nl

Internationaal succes Run-Archery LIchtenvoorde

Op zaterdag 13 april 2019 is door de handboogafdeling van schuttersgilde Switbertus in Lichtenvoorde de jaarlijkse Run-Archery georganiseerd. Opnieuw een internationaal deelnemersveld met als dagwinnaar Maxim Menshikov uit Moskou. In de kwalificatie speelde Maxim een gevaarlijk spel; hij liep en schoot onder zijn niveau en wist zich maar net te kwalificeren voor de A-finale. In de finale ging hij als een sneltrein van start en wist ondanks 3 missers Niklas Krause uit Duitsland 31 seconden achter zich te houden. De 3e plek was voor de snelste Nederlander Raymond Veldhuis van Avalon Apeldoorn, dankzij feilloos schieten. De strijd hierachter was bijzonder spannend tot in de laatste loopronde met 4 man binnen 30 seconden. Jorik Klein Nijenhuis van Switbertus bleef clubgenoot Joost Immink, junior Mathijs Barkel (Avalon) en Mark van Tiel (Concordia Zeeland) net voor. Bij de dames was Sandra Szulc uit Werder/Berlijn de snelste met een plek in de A-finale. Gabi Janssen uit Oirschot won de B-finale en pakte daarmee de zilver voor clubgenote Milou van Mierlo. Leuk was dat winnares Lea Seyfried bij de meisjes door het speciale wedstijdformat zich mooi tussen de toppers kon handhaven. Bij de heren junioreen won Mathijs door een sterke laatste ronde van Bram Polman; beiden doen al goed mee in het siniorengeweld. De 3e plek was voor de talentvolle debutant Wirdmer Griemelink van de Gouden Treffer uit Ruurlo. Bij de masters dames won Tonny van Kuringen (Oirschot) en bij de heren masters Henri Polman (Switbertus) voor Wally van Mierlo (Oirschot) en Carl Domhof (Survival Harreveld).

Estafette en BBQ als afsluiting

Een verassende winnaar in de estafette was team Brachterhoek (Brabant|Achterhoek) met Mark van Tiel, organisator Marc Konings en Wirdmer Griemelink, ze waren 24 seconcen sneller dan team Germany (Niklas Krause, Cornelia Borchers en Armin Haussler) die net 11 seconden voor de lokale favorieten van Team Switbertus 1 eindigden (Joost Immink, Jarik Bakker en Ruud ten Have).Dankzijn alle vrijwilligers en het gezamenlijk opruimen konden we snel door naar de prijsuitreiking en de befaamde BBQ van Marc en Hans Konings. Het was nog lang gezellig in de Swite ….

Bekijk een foto impressie van de dag HIER

Hier alvast een selectie van de foto’s: bekijken door klikken op de link. Van de groepsfoto, winnaar Maxim Menshikow, van de A-Finale, actiefoto schieten, debutant Tijmen, de A-Finale, prijsuitreiking dames, estafette brons, estafette, masters door Jeroen Heuzinkveld. John van Kuringen schoot enkele prachtige plaatjes, onder andere in het Flierbeekpark: van Marc, Gabi en Wirdmar, Carl, Nick. Start van de B-Finale en de C-Finale en debutant Agnes met trainer Wim, en geliefde Robert, de organisatie in de sneeuw. Ook Marcus Seyfried maakte mooie foto’s van onder andere de starts, debutant Rudi Vos, de prijsuitreiking en zijn schatten Sandra en Lea..

Agenda Open Dutch Run-Archery CUP 2019

Meld je aan voor deze wedstrijd of makkelijk in 1x voor alle wedstrijden van de Open Dutch Run-Archery CUP via één mail naar runarchery@st-switbertus.nl onder vermelding van naam, land, geboortejaar, geslacht, vereniging, eventueel NHB bondsnummer en verklaring of je akkoord bent met gebruik van foto en naam voor publicatie. De kosten bedragen 20 € per dag (kwalificatie/finale/estafette) voor volwassenen en 15 € voor de jeugd.

Uitslag Bogenlaufen Werder 6 april

Een mooie mogelijkheid om het seizoen uitstekend te beginnen; een week voor de start van de Nederlandse competitie in Lichtenvoorde was op 6 april de wedstrijd in Werder; we zijn daar met de Nederlandse afvaardiging bijzonder hartelijk ontvangen door onze sportvriendin Sandra Szulc. Het was een zonovergoten en relaxte wedstrijd met ongeveer 50 bijzonder vriendelijke en gastvrije Duitse (en Tjechische) Bogenlaufer. TeamNL behaalde diverse podiumplaatsen en dankzij de versterking van Marco Kreische een bronzen plek in de team-relay achter de nationale teams van Duitsland en Tsjechië. Zie hier de uitslag van de Run-Archery Werder 2019 en een foto van teamNL in het Holländische Viertel in de mooie stad Potsdam, op fietsafstand van Werder. Zeker voor herhaling vatbaar.

Mooie Run-Archery promotie in het regionale en populaire weekblad ELNA. De aankondiging in dagblad de Gelderlander.

Bekijk om na te genieten  het verslag van de laatste wedstrijd en finale van de CUP2018 in Wageningen; nu met veel prachtige foto’s onder hyperlinks.