Mike Schloesser (compound men) en Jody Vermeulen (compound women) hebben tijdens de eerste wereldbeker van 2019 een plek veroverd in de individuele gouden finales.

Jody Vermeulen, de nummer 10 uit de plaatsingslijst, had een sterke opmars in de eliminatierondes. De Eindhovense, die vorig jaar nog het zilver veroverde tijdens de wereldbeker van Berlijn, versloeg in de kwartfinale een van de favorieten, Toja Ellison (2) 147-146. In de halve finale was Jody oppermachtig over de Amerikaanse Ruiz 148-142. In de finale staat voor Vermeulen wellicht de zwaarste partij ooit te wachten. De Colombiaanse Lopez, door velen gezien als de beste compound dame ooit. Clubgenoot De Laat (5) sneuvelde in de kwartfinale,. Ze verloor met 146-147 van de Deense Jensen.

Mike Schloesser ging als klassementsleider de individuele eliminatierondes in. Daarin zette de Limburger zijn grote vorm door. Van de 60 pijlen in de eliminatierondes mistte er slechts 2 de 10. Enkel de Fransman Boulch wist in de halve finale de Nederlander tot het uiterste te dwingen. De partij werd pas in de laatste pijl beslist 149-148. In de finale treft Schloesser de meervoudig Wereldbekerwinnaar Gellenthien uit de Verenigde Staten. Teamgenoten Peter Elzinga en Sil Pater raakte niet voorbij de 1/8e ronde.

Van den Berg naar bronzen finale na finalewaardige partij

Sjef van den Berg (4) trof in de halve finale de Amerikaan Ellison (1). De partij werd er een van ongekend hoog niveau. In de partij, die Ellison nadien beschreef als een van de beste recurve wedstrijden ooit, lieten beide heren ongekend weinig ruimte voor hun opponent. Over 15 pijlen noteerde de Amerikaan slechts 2 negens, Sjef liet slechts 4 punten liggen. In de bronzen finale tref de Brabander de Olympisch gouden team winnaar uit 2016, de Zuid-Koreaan Kim Woojin. De grootste verrassing trof de Limburger Steve Wijler. Tegen ieders verwachting werd Wijler (8) in de 1/16e finale uitgeschakeld door Wang (25) 1-7. Van der Ven vond zijn einde in de 1/8e ronde.