Mike Schloesser heeft zaterdag de wereldbeker van Medellin gewonnen. Met groot machtsvertoon versloeg de Limburger n de compound finale de Amerikaan Gellenthien; 149-145

De wereldbeker overwinning is voor Schloesser, die de avond voorafgaand nog geridderd werd door de Burgemeester van Voerendaal, zijn zesde wereldbeker overwinning van zijn carrière. Schloesser, die in opmerkelijke vorm verkeerde, slaagde er bijna in een perfecte finale te noteren. Enkel zijn laatste pijl van de finale belandde buiten de tienring.

“Ik wilde dolgraag die 150 punten en wist dat ik het kon. Maar ik zette teveel druk op mezelf. Ik richtte net te lang en verloor controle over het schot.” zei “Sir Perfect” na afloop van zijn grootse prestatie.

Door zijn overwinning is de Limburger direct geplaatst voor de wereldbekerfinale die begin september zal gaan plaatsvinden.

Jody Vermeulen pakt tweede achtereenvolgende zilveren wereldbeker medaille

De Eindhovense Vermeulen zorgde bijna voor de grootste verrassing van het damestoernooi.  Ze moest het opnemen tegen de 19-voudig wereldbeker winnares Sarah Lopez van Colombia.

Na drie doorgangen keek Vermeulen tegen een 86-89 achterstand aan. Met twee foutloze 10-10-10 series wist ze alsnog een shoot-off af te dwingen. Beide dames schoten een 9 in die schoot-off, waardoor het aankwam op de scheidsrechter die de afstand tot het midden van het doel voor beide pijlen moest bepalen. Uiteindelijk zat de pijl van Lopez een haar dichter bij het midden en mocht ze de hoogste plek op het podium innemen.

“Ik was natuurlijk zenuwachtig in de finale, maar volgende keer zal ik sterker terugkomen. Ik ben in ieder geval super trots op mezelf dat ik wederom in de gouden finale ben gekomen” aldus Vermeulen na het omhangen van haar zilveren wereldbeker medaille.