De Nederlandse recurve heren hebben in Medellin wereldbeker brons gewonnen in de landenstrijd. Ze versloegen na shoot-off het team van Canada 5-4.

Sjef van den Berg, Steve Wijler en Rick van der Ven moest diep gaan voor hun podiumplek. De Canadezen kwamen zeer overtuigend uit de startblokken en na twee doorgangen keek het Nederlandse trio tegen een bijna onomkeerbare achterstand van 4-0 in setpunten aan. Canada had op dat moment voldoende aan nog maar 1 setpunt om de winst veilig te stellen.

In de tweede helft van de wedstrijd begon de wind meer parten te spelen in de wedstrijd. TeamNL was beter bestand tegen de omstandigheden en wist ‘against all odds’ de wedstrijd gelijk te trekken naar 4-4. In de shoot-off lag het lot van het team in handen van de laatste schutter, Sjef van den Berg. Een 10 was noodzakelijk. Zijn vorm gedurende de partij liet hem ook nu niet in de steek; 10! Brons voor TeamNL.