Het NOC*NSF heeft de voordracht van Handboogsport Nederland bevestigd voor de uitzending naar de European Games 2019 in Minsk.

Voor de compound discipline, waarbij slechts 1 uitzendplaats voor mannen en 1 plaats voor vrouwen beschikbaar is, zullen Sanne de Laat en Mike Schloesser namens TeamNL deelnemen.

Bij de Olympische recurve discipline is Gaby Bayardo Chan geplaatst bij de vrouwen. Bij de recurve heren is er een team plaats behaald. Handboogsport Nederland had bij deze laatste categorie gezien het niveau van de Olympische selectie de luxe om een keuze te kunnen maken uit meerdere sporters. Vanwege het traject richting de Olympische Spelen 2020 is ervoor gekozen om sporters voor te dragen die nog geen ervaring hebben opgedaan in een internationaal senioren multi-sport toernooi (Steve Wijler en Jan van Tongeren), aangevuld met de hoogst scorende schutter van dit moment, Sjef van den Berg. In deze samenstelling behaalde TeamNL vorig jaar nog de wereldbeker overwinning in Salt Lake.

De European Games worden aansluitend op het WK in ‘s Hertogenbosch gehouden van 18 juni t/m 1 juli in Minsk, Wit Rusland.