Sjef van den Berg maakt in Shanghai nog kans op een bronzen wereldbeker medaille. De Brabantse handboogschutter verloor in de halve finale van de Zuid-Koreaan Kim Woojin.

Twee weken terug stond Van den Berg ook al tegenover de Zuid-Koreaan, toen in de bronzen finale. Deze verloor de Brabander toen nipt met 6-4. Ditmaal wist de Nederlander maar 1 setpunt te veroveren tegenover Woojin.

Ook in de bronzen finale treft Van den Berg een bekende, de Amerikaan Brady Ellison. In Medellin stonden de twee ook tegenover elkaar en presenteerden toen de beste partij van het toernooi. Sjef zal gebrand zijn de re-match ditmaal in zijn voordeel te beslissen.

Rick van der Ven strandde in de 1/8e ronde na 0-6 verlies tegen Ellison. Van Tongeren en Wijler eindigden in respectievelijk de 1/16e en 1/24e ronde. In de landenstrijd ging TeamNL in de 8e finale verrassend onderuit tegen Bangladesh 3-5

Bij de compound dames eindigde voor Inge van Caspel haar toernooi in de 1/24e ronde na 143-142 verlies tegen MOHD ASMI uit Maleisië.