NHB-voorzitter Lex Roolvink heeft met een korte toespraak het congres van onze internationale federatie World Archery geopend. In zijn toespraak benadrukte de voorzitter dat het belangrijk is de handboogsport verder te brengen en dat we moeten durven dromen. Iedereen verdient het immers om een held te zijn. Zo verwees de voorzitter naar de promotie- en ledencampagne ‘Everyone deserves to be a hero. Free your mind.’

Voorzitter Roolvink gaf in zijn speech aan dat het een grote eer is dat de geïntegreerde wereldkampioenschappen plaatsvinden in ’s-Hertogenbosch. Het is immers bijzonder dat de Wereldkampioenschappen voor zowel para-atleten als valide sporters gecombineerd worden georganiseerd. Uniek in deze volgorde.
Verder zei de voorzitter: “Deze wereldkampioenschappen zijn een resultaat van samenwerking tussen de lokale, provinciale en nationale overheid, de NHB, sportevenementenbureau Team TOC en World Archery. Publiek-private samenwerking op meerdere niveaus. Een bijzondere ervaring. Het is immers een nieuwe wijze van het organiseren van de beste sportevenementen midden in de samenleving.”

Het World Archery congres wordt om de twee jaar voorafgaand aan de wereldkampioenschappen handboogschieten gehouden in de stad waar de WK plaatsvinden. In dit geval ‘s-Hertogenbosch. Het congres duurt twee dagen en staat in het teken van onder meer reglementen, verkiezingen en de geboekte resultaten en successen.