Roy Klaassen wist zich vandaag succesvol door de eerste fase van de eliminaties te schieten op het WK Para Handboogschieten. De 35-jarige schutter uit Almere kwalificeerde zich maandag keurig als 38e met een score van 670 punten. Een score waar hij op dat moment niet geheel mee tevreden was, maar wel gunstig voor zijn plaatsing in de eliminatiefase. Coach Pier Elzinga is goed te spreken over de prestaties van zijn schutter.

Het WK voor de parasporters ging vandaag door met de 1/48 en 1/24 finales in het individuele toernooi waarbij onze eigen Roy Klaassen in actie komt. Daarnaast staan ook de team eliminaties tot en met de halve finale, en de finales voor visueel beperkte sporters op het programma.

De eerste tegenstander die Klaassen trof vandaag was de Kazach Sarsenbek Mengelbekov in de 1/48 finales. De match ging gelijk op maar Klaassen wist het verschil te maken en versloeg Mengelbekov met 136-140.

In de daaropvolgende match trof Klaassen de Rus Bair Shigaev en begon sterk met een perfecte score van 30. De match tegen de als 27e geplaatste Rus bleef spannend met slechts een punt verschil en de voorlaatste ronde gelijk met 115. In de match werd beslist in de laatste ronde. De laatste pijl van Roy ging te snel weg en landde in de zeven waardoor de score op 144-142 eindigde. “Al heb ik verloren, ik ben nog steeds blij met deze score want dit is een persoonlijk record voor mij.” aldus Klaassen.

Coach Pier Elzinga is tevreden over de prestaties van Klaassen. “Ik ben zeer zeker tevreden met de score van Roy. Want als ik het hele veld heb bekeken wat er stond te schieten dan ben ik zeer tevreden over de score die hij heeft neergezet. En ik denk dat hij ook een Nederlands record heeft geschoten met 142”

Vrijdag komt Klaassen opnieuw in actie tijdens het paralympisch kwalificatietoernooi. Hier begint de eliminatiefase opnieuw in de strijd om tickets voor Tokyo 2020 maar zonder de top 20 die al een ticket hebben verdiend.