Binnen TeamNL recurve bij de dames zijn de blikken vooral gericht op Gabriela Bayardo, de voornaamste kanshebster voor Nederland in de categorie. Met een Nationaal record in de kwalificatieronde positioneert ze zichzelf goed in aanloop naar de eliminaties.

De score van 658 uit de maximale 720 punten was goed voor een 28e plaats in het sterk bezette veld. Naast een goede individuele klassering is haar score samen met Sjef van den Berg ook goed voor een uitstekende klassering in de Mixed Team discipline. (plaats 6). De top 8 in deze klasse is direct verzekerd van een plaats in de 1/8e finale.

In de individuele eliminaties treft Bayardo direct een bekende, haar teamgenoot Sietske Visser. Sietske begon de kwalificatieronde niet sterk met een 128e plaats na de eerste doorgang. Deze plaatsing was ver verwijderd van de cut-off bij plaats 104. In de tweede doorgang herpakt Visser zich echter volledig en noteert een voortreffelijke 41e score van het veld. Hiermee springt ze van de 128e naar de uiteindelijk 85e plaats. Goed voor de eliminatierondes, echter wel tegen teamgenoot Bayardo. De derde Nederlandse, Sarina Laan, wist vandaag niet in haar spel te raken. Met een 147e plaats lukte het haar niet plaatsing voor de eliminaties af te dwingen.

In de landenstrijd is het damesteam uitgeschakeld. Het team eindigt op plaats 32.