De recurve heren hebben een topklassering behaald tijdens de kwalificatierondes van het wereldkampioenschap. Het drietal Sjef van den Berg, Rick van der Ven en Steve Wijler noteerde de tweede score (2034/2160) van het veld, achter het team van Zuid-Korea.

Het niveau was uitzondering op de velden van The Dukes in ‘s-Hertogenbosch op de eerste wedstrijddag. Onder bijna ideale omstandigheden schoten de 200 recurve heren hun 72 kwalificatie pijlen. Vooral in de top 8 scores waren van uitzonderlijk niveau. Ook Sjef van den Berg bevond zich in dat lijstje. De Brabander behaalde op thuisgrond een vijfde plaats in de ranking met 692 uit de maximaal 720 punten.

De tweede Nederlander is te vinden op plek 25, Rick van der Ven (675/720). Van der Ven, die dit toernooi zijn derde Olympische deelname probeert veilig te stellen, was tevreden met zijn kwalificatieronde. “Het kan altijd beter, want ik probeerde soms te gecontroleerd mijn pijlen te schieten. Maar vandaag liep het lekker. Ergens begin top 20 zal ik geëindigd zijn, maar de teamprestatie is belangrijker. Dat is voor ons de ‘makkelijkste’ weg naar Tokio”

Met Steve Wijler als derde teamlid op plek 46 (667/720) eindigde TeamNL op een uitstekende tweede klassering en plaatst zich daarmee direct voor de 1/8e finale waar het Rusland of Oekraïne zal treffen. Winst in die partij betekent kwalificatie voor de Olympische Spelen van volgend jaar. “We hoeven maar 1 partij te winnen” aldus Van der Ven. “Maar daarin ligt ook het gevaar. We moeten zorgen dat we scherp zijn voor die partij. Dan komt het goed!”

Deze partij staat woensdag as. om 15:45 uur op het programma. Morgen zullen Van der Ven en Wijler in de individuele eliminaties al mogen aantreden.