Tijdens de kwalificatieronde van de TeamNL compound sporters is Mike Schloesser nipt afgetroefd door de Zuid-Koreaan Jongho Kim voor de nummer 1 positie. De aanvoerder van de wereldranglijst is met de nummer 2 positie wel direct geplaatst voor de 1/16 finale die pas donderdag zal plaatsvinden.

Met nog slechts 12 pijlen te gaan in de kwalificatie stond ook Peter Elzinga nog op positie om twee stations te mogen overslaan. Enkele mindere pijlen wierpen de schutter van Almere jammer genoeg terug in de ranglijst. “De marges zijn ontzettend klein! Ik sloot mijn laatste ronde niet goed af en zakte van de 8e plek terug naar plek 18” aldus Elzinga.

“De marges zijn zo ontzettend klein”

Het derde teamlid Sil Pater kende niet zijn beste dag. Enkele punten onder zijn normale niveau betekende in het grote en sterke deelnemersveld zich op directe uitschakeling na de kwalificaties. De WK debutant herpakte zich in de tweede doorgang echter voldoende om met een 99e plaats ruim genoeg binnen de ranglijst voor eliminatierondes te vallen.

Het drietal samen staat in de landenstrijd op plek 7, voldoende voor directe plaatsing naar de top 16.