Rick van der Ven en Gabriela Bayardo hebben de 1/16e finale bereikt van het Wereldkampioenschap in ‘s-Hertogenbosch. De TeamNL recurve sporters moesten twee eliminatierondes doorkomen om tot de top 32 te raken.

De nummer 28 uit de ranking, Gabriela Bayardo, had de minste moeite om tot de eliminatierondes van donderdag te raken. De nummer 18 van de wereld stond in de 1/48e ronde tegenover haar teamgenoot Sietske Visser. Bayardo won de partij uiteindelijk zonder setverlies 6-0. “Het is niet altijd leuk om tegen je teamgenoot te schieten maar zo kwam het uit.” vertelt Bayardo na haar partij. “Mijn scores waren erg goed tegen Sietske, dus daar ben ik erg tevreden over.”

De 1/124e partij tegen de Poolse Lesniak verliep ook zonder problemen. Met 7-1 kon Gaby deze partij ook voortijdig beslissen. “Mijn scores waren minder goed tegen Lesniak, maar voldoende voor de winst.”

Rick van der Ven (nr 25) begon zijn dag ook foutloos tegen Purnama uit Indonesië (6-0). In de daaropvolgende partij tegen de Kazach Abdullin werd een spannende strijd. Van der Ven en de Kazach wisselde set overwinningen af tussen elkaar. Na vier doorgangen (4-4) kwam het aan op de beslissende vijfde set. Een matige opening van Abdullin gaf Rick de ruimte om direct het voordeel te pakken. Met 28-26 op het bord ging de winst naar de Brabander.

Steve Wijler wist niet voorbij de 1/24 ronde te raken. Na een 6-2 overwinning op Islam uit Bangladesh strandde de Limburger in met 6-2 tegen de als 19e geplaatste Rus Makhnenko.