Op het regenachtige terrein van The Dukes in ‘s-Hertogenbosch hebben de compound teams bij zowel de heren als dames de WK kwartfinale weten te bereiken in de landenstrijd.

Het herenteam (Elzinga, Schloesser, Pater) was door hun 7e ranking vrijgesteld van de 1/12e ronde. In de 8e finale trof het drietal het team van Zwitserland. De Zwitsers wisten vanaf het begin geen antwoord te geven op de hoge scores van de Nederlanders (235-230). In de kwartfinale wacht de Nederlanders team USA.

Het damesteam (Vermeulen, Van Caspel, De Laat) was ook direct voor de 8e finale geplaatst. Daarin troffen ze de geduchte opponent Italië. De Nederlandse dames opende de partij met een foutloze serie van zes 10-en. Daarna lukte het de Italianen niet meer om de vroege achterstand te herstellen (234-231). In de kwartfinale treft het team de nummer 3 uit de ranking, India.