In de beslissende eliminatierondes zijn de individuele sporters van TeamNL er niet in geslaagd een plaats voor de medaille finales te veroveren. Met zicht op de Parade strandden Sjef van den Berg en Mike Schloesser een ronde te vroeg in de kwartfinale.

In de Olympische recurve klasse werd Rick van de Ven in de 1/16e ronde reeds uitgeschakeld door de Braziliaan Marcus D’Almeida (4-6). Sjef van den Berg versloeg in deze ronde de Sloveen Strajhar (6-4) om daaropvolgende ook de Indiër Rai te verslaan (7-3). In de kwartfinale landden de pijlen van de Brabander iets te vaak buiten de tien. Van den Berg evenaarde enkele malen de score van zijn tegenstander maar wist op de cruciale momenten geen setwinst af te dwingen. Met 2-6 verlies was de mogelijkheid om, na een bronzen teamfinale en een gouden mixed teamfinale, een plaats in een individuele finale te verdienen verdwenen.

Bij de recurve dames geraakte Gaby Bayarde, zondag finallist in de mixed team categorie, tot aan de 1/16e finale. Daarin was de Chinese Qixuan An een maat te groot 3-7.

Ook Mike Schloesser was ontzettend dicht bij een plek bij de laatste vier schutters. De Limburger, die in de 8e finale zijn teamgenoot Peter Elzinga versloeg met een perfecte score 150-149, liet het in de kwartfinale aankomen op een shoot-off tegen de Amerikaan James Lutz. Beide sporters noteerde een 10 op het bord, maar helaas zat de pijl van de Amerikaan een haar beter bij het midden van het doel.

Jody Vermeulen zag haar campagne eindigen in de 8e finale waarin ze verloor van de Colombiaanse Sara Lopez 144-148. Inge van Caspel werd een ronde eerder uitgeschakeld door Chen van Chinese Taipei 136-149.