Samen schoten ze maar liefst 39783 punten bij elkaar in 24 uur. Mike Reukers en Pascal Koolhof van St. Swibertus Lichtenvoorde volbrachten met succes hun wereldrecord poging.

Onder luid applaus schoten de beide heren hun laatste pijlen op 18 meter terwijl de klok zijn laatste seconden wegtikte. Na de eerste ontlading kwam het moment van afwachten, was het ze gelukt? Toen kwam het verlossende woord. Met 39783 punten over 4532 pijlen (8,78 gemiddeld) hadden ze het record verbroken met ruim 2400 punten. 

De moeilijkste periode naar eigen zeggen was ‘s nachts, ze vertelt Mike. “Tussen 2 en 6 uur had ik een flinke dip. ,,Dankzij de leden van de club die er ‘s nachts bij waren ben ik daar doorheen gekomen.”

De heren waren sinds november al in training, met als doel het record te behalen ter viering van het 90-jarig bestaan van de club. “Dat we het record met zoveel punten zouden verbreken had ik in mijn stoutste dromen niet kunnen bedenken,’’ bekent Pascal. Voor herhaling vatbaar? ,,Nee, het blijft bij deze ene keer!”

BEKIJK de video reportage van Omroep Gelderland