Maar liefst drie Nederlanders zijn tijdens het WK in ‘s-Hertogenbosch met een hoog percentage stemmen verkozen in een officiële commissie van World Archery, de internationale handboogfederatie. Het gaat om Marcel van Apeldoorn, Robert Erica en Sjef van den Berg.

Onze bondscoach compound, Marcel van Apeldoorn is gekozen in het coach committee. Deze commissie behartigt de belangen van de coaches binnen World Archery. Een van de belangrijkste punten waar Marcel zich op richt is het verder ontwikkelen van technische mogelijkheden om het werk van coaches te verbeteren en te versterken.

Door de atleten die deelnamen aan het WK is Sjef van den Berg gekozen in de atletencommissie. Deze commissie is de stem van de atleten. Alleen nu actieve atleten kunnen worden gekozen in deze groep. De voorzitter van de atletencommissie zit bovendien in het bestuur van World Archery, waarbij de stevige plek van de atleten binnen de federatie is verankerd. 

Robert is Erica is gekozen in de commissie scheidsrechters. Deze commissie behartigt de belangen van zowel internationale als nationale scheidsrechters binnen World Archery. De verdere professionalisering van het scheidsrechterskorps is een van de belangrijkste speerpunten van Robert. 

De benoeming geldt voor 4 jaar.