Van 2 tot en met 10 augustus is het EFAC 2019. Ter voorbereiding op dit mooie breedtesport evenement kwamen burgemeester Schaap en haar wethouders van de gemeente Renkum, waar kasteel Doorwerth staat, naar Papendal.

Als je een groot handboogevenement organiseert binnen de gemeentegrenzen moet een burgemeester natuurlijk wel een pijl hebben geschoten. Dat was de afspraak tussen NHB-voorzitter Lex Roolvink en burgemeester Schaap van Renkum. Daarom kwam het college van burgemeester en wethouders op dinsdag 25 juni naar Papendal. Bondscoach Emiel Custers en topschutter Gijs Broeksma vertelden hen over de fijne kneepjes van de handboogsport, inclusief een introductie in de verschillende typen bogen. Natuurlijk mocht het zelf schieten niet ontbreken. Wethouder Joa Maouche bleek een natuurtalent in de tropische hitte.

Vervolgens vertrok het gezelschap naar het NHB-bondsbureau waar vice-voorzitter van de NHB, Agnes Vissers, en directeur Arnoud Strijbis de laatste stand van zaken over de EFAC 2019 vertelden. De gemeente was duidelijk onder de indruk van het evenement en de voorbereidingen. De goede samenwerking werd opnieuw onderstreept.