Tijdens de 1/8e finale van de European Games heeft een voorval plaatsgevonden die in de ogen van de Nederlandse Handboog Bond de integriteit van de sport heeft aangetast. Naar aanleiding van het incident heeft de NHB besloten een open brief te sturen richting World Archery en World Archery Europe.

In die betreffende wedstrijd schoot TeamNL sporter Sjef van den Berg zijn partij tegen de Moldaviër Dan Olaru, welke Sjef in de beslissende set met 25-24 in zijn voordeel besliste. Enige tijd later ontstond de verwarring onder de staf, medewerkers NHB en de fans toen de uitslag veranderd was in een winst voor de Moldaviër na shoot-off. Bij terugkomst op het veld voor de kwartfinale heeft de Nederlandse ploeg te horen gekregen dat de uitslag van de laatste set gewijzigd was en er alsnog een shoot-off geschoten moest worden. Deze werd vervolgens door Sjef verloren wat uitschakeling in het toernooi betekende. De situatie is momenteel nog onder behandeling van World Archery zoals te lezen in het nieuwsbericht op hun site. 

In de onderstaande brief een uiteenzetting van de gebeurtenissen voor zover bij de betrokkenen bekend met het duidelijke verzoek om verdere toelichting vanuit de organisatie.

2019-06-27 Letter World Archery – situation Minsk