Aan de foto’s was niets te zien, maar ongewoon lage en wisselende scores waren het gevolg van de zware omstandigheden tijdens de kwalificatieronde van de wereldbeker in Berlijn. Wisselende windstoten tot 25km/h teisterde TeamNL de gehele dag.

Mike Schloesser noteerde met 690 punten zijn slechtste kwalificatie score van de afgelopen jaren, maar gezien de omstandigheden toch goed voor plek 2 in de kwalificatielijst. Bij de compound dames wist Sanne de Laat (668pt) ook goed de wind de baas te blijven. De Eindhovense eindigde de dag op plek 7 in de lijst. Met tevens goede scores van teamgenoten Jody Vermeulen (12) en Sandra van der Looij (29) bezet het damesteam plek 2 in de landenstrijd.

De ochtendsessie voor de recurve sporters was minstens zo onvoorspelbaar waarin de topscores bijna 40 punten onder de gangbare scores lag. Steve Wijler (17), met de zilveren plak van de Europese Spelen net achter de rug, noteerde de beste klassering voor TeamNL recurve. Samen met Sjef van den Berg (36) en Rick van der Ven (18) staat het trio dat tijdens het WK net naast het podium greep op plaats 6.

In het damesveld maakt Laura van der Winkel haar wereldbeker debuut in Berlijn. Ze noteerde en 69e plaats naast haar ervaren teamgenoot Gaby Bayardo (19).