De Wereldbeker in Berlijn betekent voor compoundsporter Peter Elzinga zijn 50e wereldbeker van zijn carrière. Samen met de Italiaan Sergio Pagni en de Deen Martin Damsbo zijn ze de eerste drie sporters die deze grens weten te bereiken.

De Almeerder schoot zijn eerste wereldbeker in Porec Kroatië in 2006. In dat jaar bereikte de compounder ook direct de wereldbekerfinale in Merida Mexico waar hij het zilver veroverde. Elzinga won in totaal 16 wereldbeker medailles, waarvan 4 goud, 6 zilver en 6 brons.

“Ik probeer dus zo gefocust en positief mogelijk te blijven en nieuwe herinneringen te maken”

Elzinga heeft in de afgelopen 13 jaar diverse veranderingen doorgemaakt in het wereldbeker circuit. “Het is bizar. Tijdens mijn eerste wereldbeker finale schoten we nog 70 meter. Daarna kregen we het set systeem, het hit-miss systeem en nu al enige tijd 50 meter.”

Het niveau van competitie is in de jaren alleen maar toegenomen. Vroeger waren er maar enkele professionele sporters, nu heeft ieder land wel enkele schutters die de sport fulltime beoefenen. Elzinga, die momenteel de 14e plaats op de wereldranglijst bezet, geldt na al die jaren nog steeds als een van de favorieten van de competitie.

“Nu je ouder wordt en meer ervaren in het wereldbeker circuit worden de medailles belangrijker voor jezelf als sporter. Ik probeer dus zo gefocust en positief mogelijk te blijven en nieuwe herinneringen te maken”