Doe mee en misschien wordt jij Nederlands Kampioen

Onder inspirerende leiding van David Stevenhage en het organisatieteam HKS Zoetermeer wordt zaterdag 28 september op het terrein aan de Heuvelweg 6 (Westerpark) van HKS Zoetermeer het Nederlands Kampioenschap Run-Archery georganiseerd: deelname is mogelijk voor iedereen; meldt je aan via een mail naar inoutevents@hotmail.com voor informatie kun je bellen met +31 641712882. Het NK gaat over de hele afstand van een kleine kilometer. In de kwalificatie wordt 2x 4 pijlen op 4 klapdoelen geschoten en 3x maal de ronde van een kilometer gelopen; met daar bovenop een strafrondje van een kleine 150 meter per misser. De beste 10 van alle deelnemers uit de kwalificatie plaatsen zich voor de A-Finale, de volgende 10 voor de B-Finale enzovoort; zodat iedereen op eigen niveau de finale loopt. De uitslag wordt wel opgemaakt per categorie (op leeftijd en geslacht). De kwalificatie is van groot belang; als je als enige deelnemer binnen een categorie geplaatst bent voor een hogere finale win je automatisch van deelnemers in jouw categorie in een lagere finale, ook al realiseren deze een snellere eindtijd in de finale. De dag wordt traditioneel afgesloten met de team-relay (estafette). Voor het NK moet je lid zijn van de NHB en in je team moet minimaal 1 dame meedoen.

Aanmelding

Aanmelding via mail naar inoutevents@hotmail.com onder vermelding van naam, land, geboortejaar, geslacht, vereniging, eventueel NHB bondsnummer en verklaring of je akkoord bent met gebruik van foto en naam voor publicatie. TIP: Meldt je ook gelijk aan voor de laatste NL wedstrijd in 2019: het NK sprint in Wageningen op 26 oktober, tevens NK Run-Archery sprint, contact Marleen Domburg, +31 620689869, runarchery.wageningen@outlook.com

Terugblik op tropische wedstrijd in Oirschot

Zaterdag 29 juni was voor de 2e keer de Run-Archery in Oirschot gehouden: klik hier voor de uitslagen. Kijk voor foto’s op de fotopagina van Oirschot atletiek. De wedstrijd ging door ondanks het warme weer gewoon door. Om de hitte te mijden is de wedstrijd omgezet naar een sprintformat en een uur eerder gestart en in recordtempo afgewerkt; om 13:00 uur was de spannende estafette geweest, opgeruimd en tijd voor de prijsuitreiking; het hele evenement in 3uur is een nieuw record. Door aanpassingen was er minder last zijn van de warmte en waren we op tijd klaar voor de kwartfinale winst van de Nederlandse leeuwinnen op Italië tijdens het WK damesvoetbal. Er was zelfs nog voldoende tijd voor een gezellig drankje op het terras van atletiek Oirschot. De organisatie zorgt voor schaduw (tenten), een watersproeier en voldoende water en ijsjes.

Nagenieten van Run-Archery Apeldoorn

klik hier voor video samenvatting van 2 minuten en klik hier voor de uitslag. Leuk ook een verslag in het Deutscher Bogensport Verband en het artikel in weekblad Oirschot en een artikel in de ELNA Oost-Gelre. Nieuws en straks uitslag, verslag en foto’s van de wedstrijd in Oirschot vindt je hier. Aanmelden voor Oirschot via jotosato@hotmail.com

 Agenda Open Dutch Run-Archery CUP 2019: NU AANMELDEN

Meld je aan voor deze wedstrijd of makkelijk in 1x voor alle wedstrijden van de Open Dutch Run-Archery CUP via één mail naar runarchery@st-switbertus.nl onder vermelding van naam, land, geboortejaar, geslacht, vereniging, eventueel NHB bondsnummer en verklaring of je akkoord bent met gebruik van foto en naam voor publicatie.