Met een tweetal grote evenementen achter de rug valt er meer te vieren voor de sport dan medailles. De bekendheid van de sport groeit, en verenigingen krijgen meer aandacht en draagvlak. Dat werd bijvoorbeeld ook onderschreven door de wethouder van Goirle tijdens het NK Hout, waardoor er voor de vereniging daar een betere positie is om de accommodatie te verbeteren.

Meer dan 35 verenigingen doen al mee…
Na het WK hebben we contact gezocht met alle verenigingen om de campagne op lokale schaal in te zetten. Meer dan 35 verenigingen zijn nu op eigen wijze bezig met de campagne ‘Free your mind’. Dit wil zeggen dat zij hun beschikbaarheid bij de vereniging of open dagen bij ons bekend hebben gemaakt, dat zij een gepersonaliseerde poster van ons hebben ontvangen, en allemaal de toolkit hebben ontvangen.

… en nu uw vereniging nog
Maar met 35 verenigingen zijn we er nog niet want de NHB kent meer dan 200 verenigingen. Willen jullie als vereniging aanhaken? Hebben jullie de open dag van jullie vereniging nog niet aangemeld? Of willen jullie als ambassadeur op de website worden vermeld? Vul dan de vragenlijst in.

EFAC 2019: bereik van meer dan 60.000
Ook tijdens de European Field Archery Championships in Doorwerth (EFAC 2019) is de campagne op meerdere vlakken ingezet. Met online campagnes werden onbekenden van de sport bekend gemaakt met de EFAC, en vervolgens aangespoord op zoek te gaan naar een vereniging. Meer dan 60.000 (!) mensen hebben deze berichten gezien! En rond de centrale tent hingen de ‘Free your mind’ banners en was er in het weekend voor bezoekers ruimte om zelf een pijl te schieten.

September: NK-maand en Nationale Sportweek
De maand september is de NK-maand met maar liefst vier nationale kampioenschappen. Naast onze eigen kampioenschappen vindt ook de Nationale Sportweek plaats; een uitgelezen kans om onze mooie sport nog bekender te maken.

Daarom willen wij alle verenigingen motiveren om de komende periode mee te doen aan de eerder gestarte leden- en promotiecampagne ‘Free your mind’. Samen maken wij onze sport nog bekender bij het Nederlandse publiek.