• 10 oktober 2020: Europa CUP Tjechië Nova Mesto (WA kalender)
    • De datum voor Oirschot is onder voorbehoud ivm overlap EK in Tjechië; daar willen we ook graag heen met een NL delegatie
    • We zouden in 2020 nog aan 1 of meerdere internationale wedstrijden mee willen doen, voor de gezelligheid met een zo groot mogelijke groep
  • Klik hier voor de voorlopige Europese agenda 2020 / click here for international kalender 2020

Open Dutch Run-Archery CUP 2019 (Lees hier het reglement voor Run-Archery en klik hier voor actuele CUP info)

Verslag NK Run-Archery: Op zaterdag 26 oktober 2019 was in Wageningen het NK Run-Archery over de sprintafstand. De wedstrijd is gehouden op de atletiekbaan; hardlopen over een rondje van 400 meter. Sprintformaat betekent per ronde 2 schietbeurten van 6 pijlen op 4 klapdoelen (doorsnee 20 centimeter op 18 meter), dus 2 reservepijlen per schietbeurt, voor de doelen die na 6 pijlen niet om zijn wordt een strafrondje van 60 meter gelopen. In de morgen kwalificatieheats en in de middag finales alle categorieën gemengd op plaatsing uit de kwalificatie.Het open NK Run-Archery sprint in Wageningen is met overmacht gewonnen door de Duitser Niklas Krause. Niklas komt graag naar Nederlandse wedstrijden en vorig jaar was hij heel sterk, dit jaar wist hij in Nederland nog geen wedstrijd te winnen. In de kwalificatie was Niklas al de snelste, met Maxim Menshikow, Raymond Veldhuis en Tim Freriks binnen 10 seconden. In de sterk bezette A-finale nam Niklas na de 1e schietbeurt resoluut de leiding met foutloos en vooral snel schieten, om die leding vervolgens niet meer af te staan. Bij het ingaan van de laatste ronde op de atletiekbaan (400 mtr) lag Joost Immink op plek 2, gevolgd door Tim en Raymond, die 2 wisten Joost nog te passeren en pakten NK goud en zilver voor de bronzen Joost. Maxim had pech; 1 pijl ging door het schuim maar wel in het doel, dat kon na afloop pas geconstateerd worden; Maxim krijgt 20 seconden compensatie voor een extra pijl en een strafronde. Bij de junioren was het opvallend dat CUP winnaar Mathijs Barkel door de sterke concurrentie de A-finale mistte. Jald-Jetse Deelstra profiteerde en pakte het kampioenschap en zit ook dicht bij de senioren top. Dat geldt helemaal voor Marlon Camp, notabene nog cadet en de zilveren Bram Polman. Ook Jarlath Wadey maakt grote progressie en finishte als 2e Cadet.

Bij de dames wist de Duitse Cornelia Borchers zich als enige voor de A-finale te plaatsen en daarmee winnares bij uitlopen van de finale, Cornelia hield goede aansluiting bij de snelle heren. De B-finale werd gewonnen door 2e dame Sandra Szulc net voor Gabi Jansen, beiden in een supersnelle tijd, ook dame 4 Milou van Mierlo was snel met een indrukwekkende eindsprint. Ook de C-finale is gewonnen door een dame; Vera Versteeg, daarmee werd ze NHB kampioen bij de dames senioren voor de sterke Tonny van Kuringen en Marleen Domburg.  Bij de masters had Henri Polman de snelste kwalificatietijd, maar moest afhaken met hamstring problemen. John van Kuringen was in de finale supersnel en pakte het kampioenschap, net 1 seconde voor de sympathieke duitser Armin Hausler. de andere ereplaatsten bij de masters zijn voor Rudi Vos, Wally van Mierlo en Andries Domburg. Wally en Andries liepen met Jan Wassink en Pien te Paske na een matige kwalificatie een fantastische D-finale. Opvallende verschijning op de Open Dutch was Sonan Lama; dankzij Anita de eerste OD deelnemer uit Nepal.

Afsluiting met de team-relay en winst hierin bij de NHB voor HBV St Hubertus Stamproy voor de aanstormende talenten van de Waterlandschutters (met coach Piet Meertens) en HKS Zoetermeer. Bij de open relay was er een mooie strijd waar veel teams met plezier aan mee doen en genieten van de onderlinge strijd en het teamgevoel. De voortreffelijke organisatie was in handen van WAC. Het WAC team staat onder leiding van Mees Radema. Ondersteuning door Marleen Domburg.

In English: The open NK Run-Archery sprint in Wageningen was won by the German Niklas Krause with force majeure. Niklas likes to come to Dutch competitions and last year he was very strong, this year he did not win a competition in the Netherlands. Niklas was already the fastest in qualifying, with Maxim Menshikow, Raymond Veldhuis and Tim Freriks within 10 seconds. In the highly occupied A-final, Niklas resolutely took the lead after the 1st shoot with accurated and fast shooting, to not give up this lead. At the start of the last lap on the athletic track (400 m), Joost Immink was in 2nd place, followed by Tim and Raymond, who managed to pass Joost and took DC gold and silver for the bronze Joost. Maxim was unlucky; 1 arrow went through the foam but in the target, that could only be observed afterwards; Maxim receives 20 seconds of compensation for an extra arrow and a penalty round.

Among the ladies, the German Cornelia Borchers was the only one to qualify for the A-final and thus the winner when finishing in this final, Cornelia kept a good connection with the fast men. The B-final was won by 2nd lady Sandra Szulc just before Gabi Jansen both in excellent times. Special attention for Sonan Lama, thanks to Anita the first OD competitor from Nepal.

Open Dutch Run-Archery CUP 2019

Overall. In totaal waren er in 2019 5 wedstrijden die mee tellen voor de Open Dutch Run-Archery CUP en 69 individuele deelnemers.  In de overall stand werd de CUP beslist in de laatste wedstrijd. Maxim Menshikov  pakte met zijn 2e plek uiteindelijk de winst in de CUP. Niklas Krause wist met zijn sterke optreden in Wageningen alsnog over het duo van Avalon Apeldoorn heen te wippen en de 2e plek in de CUP te bemachtigen. Raymond Veldhuis is de best genoteerde Nederlander op plek 3 net voor clubgenoot en junior(!!!) Mathijs Barkel. Grote verrassing is de 1e dame Gabi Jansen met een 7e plek en ook Sandra Szulc pakt een plek in de top 10 overall. Conclusie is dat zowel bij de heren als de dames de Nederlanders de aansluiting hebben gevonden bij de internationale top. In de slotwedstrijd in Wageningen finishten 5 deelnemers binnen 30 seconden, waaronder drie (3) Nederlanders.

Per categorie. Ook in de senioren categorie wist Maxim Menshikov de CUP binnen te halen voor Niklas en Raymond Veldhuis. Joost Immink van Switbertus kwam net een paar puntjes te kort voor het podium en ook Mark van Tiel en Jorik Klein Nijenhuis doen stabiel mee. Bij de dames is Sandra Szulc superieur in de CUP, net als Mathijs Barkel bij de junioren, Henri Polman bij de masters en Lea Seyfried bij de aspiranten.

In totaal hebben 44 deelnemers punten gepakt voor het Overall klassement en 69 individuele deelnemers in de klassementen per categorie.

Open Dutch Run-Archery CUP 2020

• 17 oktober 2020: 4e wedstrijd Dutch Run-Archery CUP / tevens NK Sprint in Oirschot; +31 628898149, jotosato@hotmail.com
  • De beste 3 resultaten over deze wedstrijden tellen mee voor de Dutch Run-Archery CUP 2020 (zie hier uitslag 2018 en uitslag 2019)
  • De kosten bedragen 20 € voor volwassenen en 15 € voor de jeugd  voor een hele dag (kwalificatie, finale & estafette).