Afsluiting Run-Archery seizoen 2019: NK Sprint

Finale Open Dutch Run-Archery CUP; bekijk hier de laatste tussenstand: overall en per categorie

Op zaterdag 26 oktober 2019 is in Wageningen het NK Run-Archery over de sprintafstand. De wedstrijd wordt gehouden op de atletiekbaan; hardlopen over een rondje van 400 meter. Sprintformaat betekent per ronde 2 schietbeurten van 6 pijlen op 4 klapdoelen (doorsnee 20 centimeter op 18 meter), dus 2 reservepijlen per schietbeurt, voor de doelen die na 6 pijlen niet om zijn wordt een strafrondje van 60 meter gelopen. In de morgen kwalificatieheats en in de middag finales op plaatsing uit de kwaliicatie. Afsluiting met de team-relay. De organisatie is in handen van WAC, het WAC team staat onder leiding van Mees Radema. Ondersteuning door Marleen Domburg. Voorlopige deelnemerslijst bekend, maar aanmelding is nog mogelijk.

Informatie en aanmelding via runarchery.wageningen@outlook.com

klik hier voor informatie over de wedstrijd en hier voor de voorlopige deelnemerslijst en het programma.

Open Dutch Run-Archery CUP

In totaal zijn er 5 wedstrijden die mee tellen voor de Open Dutch Run-Archery CUP.  Kijk hier voor tussenstand per categorie. Kijk hier voor tussenstand OverallNieuwe tussenstand van de CUP na 4 events. Het is nog heel spannend overall (over alle categoriën heen). Avalon Apeldoorn heeft hier the lead, Raymond Veldhuis heeft de leiding overgenomen voor Mathijs Barkel. De sterke rus Maxim Menshikov zal in de laatste wedstrijd in Wageningen proberen de overwinning te pakken, maar ook Joost Immink van Switbertus en de Duitser Niklas Krause zijn nog kansrijk omdat de beste 3 resultaten tellen (the three best result will count). Ook in de senioren categorie heeft Raymond Veldhuis de koppositie ingenomen maar met een gelijke stand met Joost Immink van Switbertus; Wageningen brengt hier de beslissing. Kanshebber bij de senioren is verder de sterke rus Menshikow en ook Mark van Tiel en Jorik Klein Nijenhuis doen mee om het podium. Bij de dames is Sandra Szulc na haar 3e zege zeker van de overwinning in de CUP, net als Mathijs Barkel bij de junioren, Henri Polman bij de masters en Lea Seyfried bij de aspiranten. In alle klassen is er nog veel mogelijk voor de verdere ereplaatsen in de CUP.

In totaal hebben 41 deelnemers punten gepakt voor het Overall klassement en 58 deelnemers in de klassementen per categorie.

Agenda Open Dutch Run-Archery CUP 2019