Hardlopen en boogschieten in het zonnetje, wat wil een mens nog meer op zijn vrije zondag? Op de mooie blauwe atletiek baan in Wageningen vond de NK en de laatste wedstrijd van het Run-Archery seizoen plaats. Dit betekend dat bekend word gemaakt wie het beste heeft gepresteerd over het gehele seizoen en hiermee de cup wint. De sprint afstand in Wageningen is 400 meter per ronde (strafronde 60m) waarbij 2 keer wordt geschoten 1x staan en 1x geknield. Run-Archery is duidelijk een groeiende sport, met een tikje competitieve maar vooral gemoedelijke sfeer. Niet alleen Nederlanders vertegenwoordigen de sport, maar er komen zelfs mensen vanuit Rusland en Duitsland om deel te nemen aan deze wedstrijd. Er was een ontzettend sterk veld. Wat een sensatie om naar te kijken, met name de nek aan nek race van de A-finale was een groot spektakel!

De verenging van Oirschot deed het goed deze wedstrijd en het seizoen. Het team is het gehele jaar gegroeid en heeft nu zelfs 11 deelnemers die starten. Zeer indrukwekkend waren de twee nieuwe leden Jonathan en Sonam die voor de eerste keer meededen. Niet alleen het rennen, maar ook het schieten ging bij beiden goed. Dit mede dankzij de uitstekende coach Frans van Breugel, die precies wist met welke tips hij het extra steuntje in de rug kon geven.

Jammer dat er zo snel alweer een einde komt aan dit mooie Run-Archery seizoen. Gelukkig begint het volgend jaar weer opnieuw! Dan zal de NK sprint, de laatste wedstrijd van het jaar, zelfs in Oirschot plaatsvinden. Ben je nu heel benieuwd hoe het is om pijlen op klapdoelen te schieten terwijl je hardslag na een sprint enorm hoog is meld je dan direct aan bij een Run-Archery vereniging of vraag bij een handboog vereniging bij je in de buurt.