Op zaterdag 25 en zondag 26 januari 2020 wordt in de Maaspoort Sports & Events, te ‘s-Hertogenbosch, het Nederlands Kampioenschap Indoor gehouden. Op basis van de ervaringen in de afgelopen jaren is besloten een wijziging door te voeren in het wedstrijdformat voor dit kampioenschap; met als doel een aantrekkelijker kampioenschap voor zowel sporters, begeleiding als toeschouwers te creëren.

Globaal gaat de opzet er als volgt uitzien:

Zaterdag 25 januari
Zaterdagochtend: kwalificatiesessie 1
Zaterdagmiddag: kwalificatiesessie 2
Zaterdag namiddag: eliminatierondes + medaillefinales Cadetten + Junioren

Zondag 26 januari
Zondagochtend: Eliminatierondes Senioren
Zondagmiddag: Medaillefinales Senioren

Op maandag 25 november opent de inschrijving voor het NK Indoor 2020 via deze website. Bij opening van de inschrijving wordt het precieze tijdschema gepresenteerd.

Kwalificatiescores
Langs deze weg attendeert de NHB de deelnemers op het belang van het neerzetten van kwalificatiescores. Per kwalificatiesessie zijn 96 startplaatsen beschikbaar. Dit houdt in dat maximaal 2 x 96 = 192 sporters kunnen deelnemen aan het NK. Bij meer dan 192 aanmeldingen gaan kwalificatiescores bepalend zijn voor het al dan niet mee kunnen doen aan dit kampioenschap.
De NHB draagt zorg voor het feit dat in iedere categorie voldoende startplaatsen gereserveerd worden voor een volwaardig NK.

Bij aanmelding gaat straks gevraagd worden om 3 scores over 60 pijlen op te geven. Deze scores moeten behaald zijn op wedstrijden uit de A-status kalender van het Indoorseizoen 2019-2020. Maximaal 2 scores over 60 pijlen kunnen vervangen worden door scores uit de regiowedstrijden van de NHB Bondscompetitie. Daartoe moet per score het resultaat van 2 regiowedstrijden opgegeven worden.
Scores worden gecontroleerd aan de hand van de gepubliceerde uitslagen op de NHB website, zowel voor de A-statuswedstrijden als voor de regiowedstrijden.

Kwalificatiewedstrijden
Onderstaand overzicht toont de A-statuswedstrijden die tot aan het NK Indoor in Nederland verschoten zullen worden en dus als kwalificatiemoment gelden.
Voor verdere informatie over deze wedstrijden en de mogelijkheid tot inschrijving, neem je een kijkje op de nationale handboogkalender.

10 november   Indoor Delft
17 november   Indoor JEUGDFITA Almere (alleen voor jeugdschutters)
23 november   Indoor Baarschot
24 november   Indoor JEUGDFITA Sint-Oedenrode (alleen voor jeugdschutters)
1 december     Indoor Ulvenhout
8 december     Indoor Lowlands Shootout Rotterdam
15 december   Indoor Schijndel
15 december   Indoor Enschede
21 december   Indoor Eerde
22 december   Indoor Eerde
29 december   Indoor Lowlands Shootout Sint-Oedenrode
5 januari          Indoor Lowlands Shootout Ysselsteyn
19 januari        Indoor Lowlands Shootout Almere