Afgelopen zaterdag 14 december 2019 heeft Aad van Gils tijdens zijn laatste bondsraadvergadering de gouden bondsspeld gekregen voor zijn verdiensten voor de handboogsport. 

Tijdens zijn laatste bondsraadvergadering heeft Aad van Gils een gouden bondsspeld overhandigd gekregen vanwege zijn talloze werkzaamheden binnen de handboogsport. Aad is voor velen vooral bekend als voorzitter van Rayon 1. Hij heeft echter nog veel meer gedaan. Zo was Aad scheidsrechter, lid van de disciplinecomissie indoor, actief bij ‘zijn’ Eilandschutters als onder meer penningmeester, wedstrijdleider en trainer, actief als ‘zeg maar’ wedstrijdleider van de EFAC 2019 om de ‘troepen’ elke dag toe te spreken en als praktijkbeoordelaar voor trainers in opleiding. Hij is het enige NHB-lid dat gediplomeerd is als Technical Control Officer (IFAA-diploma).

Daarnaast is Aad ook nog organisator van de grote 3D-wedstrijd Winter Animal, waarbij heel Texel e.o. weet dat het evenement er is. Want Aad is ook actief bij de lokale omroep, heeft goede contacten met de gemeente, met de burgemeester en ondernemers. Daarom heeft het bondsbestuur besloten om Aad van Gils voor alle inzet en verdiensten voor de handboogsport te onderscheiden met een gouden bondsspeld.