Tijdens het NK Indoor 2020 in de Maaspoort in ‘s Hertogenbosch vindt op zondag 26 januari de uitreiking van de Handboogawards 2019 plaats. De Handboogawards zijn in het leven geroepen om sporters, bestuurders, prestaties of verenigingen in de handboogsport te eren voor hun bijdrage aan de sport. 

Graag doen we een beroep op alle NHB-leden om hun nominaties in te dienen voor de Handboogawards 2019. Iedereen mag nomineren, de vakjury kiest.

Categorieën Handboogawards 2019

 1. Vereniging van het jaar
  Verenigingen zijn het kloppend hart van de Handboogsport. Dagelijks worden er mooie initiatieven bij de verenigingen opgezet die groei voor de handboogsport betekenen. De titel ‘Handboogvereniging van het Jaar’ gaat naar de vereniging die zich afgelopen jaar op een bepaalde manier heeft onderscheiden. De titel ‘Handboogvereniging van het jaar’ biedt voor de vereniging mogelijk (nieuwe) ingangen naar partners zoals overheden, scholen en sponsoren en mooie publiciteit
 2. Vrijwilliger van het jaar
  Vrijwilligers dragen verenigingen en evenementen. Zonder vrijwilligers is het runnen van een vereniging en het organiseren van evenementen onmogelijk. Vrijwilligers zijn het cement in de sport. Bestuurders, trainers, ouders, barmedewerkers, de materiaalman, blazoen vervangers: niemand kan gemist worden! Met deze Award willen we die mensen eren die die met zoveel passie en energie bijvoorbeeld een tegenslag weten om te buigen naar iets positiefs, verenigingen naar een hoger plan hebben getild of van andere onmisbare waarde zijn geweest binnen de sport.
 3. Sportmoment van het jaar
  2019 hebben diverse handboogsporters topprestaties neergezet. Welk moment heeft het meeste indruk gemaakt? Wat was voor u het sportmoment van het jaar?
 4. Handboogsporter van het jaar
  Niet alleen topsporters leveren sportprestaties van formaat. Ook de amateur, de wedstrijdsporter of de beginner doet soms iets dat zó bijzonder is dat het waard is om die prestatie breed te communiceren. Het mooie van de handboogsport is, dat iedereen op zijn eigen niveau een prestatie kan neerzetten die ertoe doet. De NHB wil deze prestaties zichtbaar maken.
 5. Talent van het jaar
  De jeugd heeft de toekomst. Welk talent hijgt er in de nek van onze doorgewinterde toppers? Welk talent is op koers om TeamNL tijdens internationale toernooien te vertegenwoordigen?

Tijdpad

Nominaties kunnen ingediend worden t/m zondag 5 januari 2020. Stuur hiervoor een email met onderbouwing (tekst, beeld of video) naar handboogawards@handboogsport.nl onder vermelding van de award categorie (zie lijst).

Op vrijdag 10 januari 2020 worden de kanshebbers per categorie bekend gemaakt.

Op zondag 26 januari 2020 worden tijdens de finaledag van het NK indoor 2020 de winnaars van de 2019 handboogawards bekend gemaakt. 

 

Jury Handboogawards 2019

 • Tineke van Caspel – Onder meer actief in commissie opleidingen en docent
 • Herman Jansen – Lid Bondsraad
 • Lex Roolvink – Voorzitter Nederlandse Handboog Bond
 • Arnoud Strijbis – Algemeen Directeur Nederlandse Handboog Bond
 • Elsemieke Visse – Actief in meerdere functies bij HKS Zoetermeer en Rayon 2