Finales Compound Dames individueel

GOUDEN FINALE

De strijd om de Nationale titel wordt een herhaling van de finale van 2019. Toen was het Sanne de Laat die de titel veroverde ten koste van Jody Vermeulen. De nummers 1 en 2 van de plaatsingslijst zijn clubgenoten van OGIO Eindhoven en hebben al meermaals tegenover elkaar gestaan in de strijd om toernooi overwinningen.

In de openingsset pakt Jody direct 1 punt (30-29) voorsprong op haar opponent Sanne. De voorsprong weet de zilveren medaillewinnares van 2019 in de vierde set met nog een puntje uit te breiden. In de laatste set lijkt de voorsprong geen enkel moment in gevaar te komen. Het scorebord noteert voor beide 28 punten maar laat ook zien dat een paar pijlen door de scheidsrechter beoordeeld moet worden. Die beoordeling maakt ineens het verschil. Waar de score van Sanne wordt opgewaardeerd naar 29 ziet Jody haar score naar beneden bijgesteld worden; 27. Dit betekent dat de wedstrijd weer gelijk is en een shoot-off de winst moet bepalen.

Jody begint….10!   Sanne antwoordt met een lage 9. Nationaal Kampioen Compound dames; Jody Vermeulen.

BRONZEN FINALE

De finale om het brons in de categorie compound dames gaat tussen Martine Stas-Couwenberg (4) en Inge van Caspel (3) Beide dames lukte het in 2019 niet om het podium te bereiken van het NK indoor. De partij wordt beslist met de beste totaalscore over 15 scorende pijlen.

In de eerste set van de wedstrijd pakt Martine een kleine voorsprong van 1 punt. Pas in de vierde set weet Van Caspel deze achterstand weer recht te trekken. In de vijfde set lijkt de partij beslist te zijn wanneer het scorebord 28 voor Martine tegen 27 voor Inge toont. Na controle van de pijlen door de scheidsrechter blijkt ook Inge toch 28 punten gescoord te hebben en hiermee komt de partij aan op een shoot-off. Inge opent de shoot-off met een nagenoeg perfecte x. Martine antwoordt met een 9 en daarmee gaat het brons naar Inge van Caspel