Finales Compound heren individueel

GOUDEN FINALE

Titelverdediger van 2019 en meervoudig Nationaal kampioen, Peter Elzinga, mag ook in 2020 aantreden voor een nieuwe strijd om een Nationale indoortitel. Daarin staat hij tegenover Rik Snelder. Snelder won een dag eerder de Nationale indoortitel bij de junioren en is gebrand op herhaling van dit succes en dag later bij de senioren. 

Na de eerste 6 tellende pijlen is de score nog in balans 58-58. In de derde serie weet Rik pas een kleine voorsprong van 1 punt te nemen die na 30-30 in de vierde set overeind blijft. Zal met drie pijlen te gaan de voorsprong van de junioren kampioen voldoende zijn voor de senioren titel.  Peter zet druk met een perfecte 30 punten. In de laatste pijl van de wedstrijd laat Rik alsnog een punt liggen en laat Peter terugkomen in de wedstrijd. Wederom moet een shoot-off de Nationale titel bepalen. 

Peter begint en schiet zijn pijl links in de 10. Dit biedt ruimte voor Rik maar het lukt hem niet deze kans te verzilveren. Peter Elzinga mag weer een streepje toevoegen aan zijn indrukwekkende lijst aan Nationale titels. 

BRONZEN FINALE

De strijd om het brons gaat tussen Sil Pater (3) en Jasper van Dalen (8). Na winst van het zilver in 2019 zal Sil proberen om ook in 2020 een plek op het podium te bemachtigen. 

Na drie doorgangen kijkt de compound schutter uit Anna Paulowna tegen een twee punten achterstand aan. In de vierde serie weet Sil het schip weer recht te trekken met 30 tegenover 28 punten voor Jasper. Met nog 1 reguliere serie in de wedstrijd is nog alles onbeslist. 

In de laatste drie pijlen noteren zowel Jasper als Sil 28 punten op het bord en laten de beslissing van de partij wederom bepalen met een shoot-off. 

Sil opent de shoot-ff met een lage 10. Jasper legt aan…..ook een 10 maar wel dichter bij het midden. Het brons van het NK indoor 2020 is voor Jasper van Dalen.