Tijdens het NK Indoor op zondag 26 januari 2020 heeft Jos van den Berg de gouden bondsspeld gekregen voor zijn inzet en verdiensten voor de handboogsport.

Jos van den Berg is een zeer bekend gezicht in de Nederlandse handboogsport. Al zo’n 30 jaar is hij actief in vele verschillende rollen in de handboogwereld. Zo ook op het NK indoor in ‘s-Hertogenbosch, waar Jos als een tweede wedstrijdleider zorg draagt voor de juiste indeling van de banen tijdens de wedstrijden.

Maar Jos van den Berg is veel meer dan dat. Met name waar het gaat om de begeleiding en ontwikkeling van talentvolle handboogsporters staat Jos zijn mannetje. Jos heeft als het daar om gaat al vele rollen vervuld, zoals bestuurder talentontwikkeling van rayon 3, clubtrainer, regiotrainer en actief bij de aansturing van het regionaal trainingscentrum (RTC) in Schijndel/Eindhoven. Jos is daar niet alleen trainer, maar ook coach, begeleider en steun en toeverlaat. Jos richt zich daarbij niet alleen op de sporters zelf, maar ook op de ouders en andere trainers. Dat is kenmerkend voor Jos: het gaat niet om Jos, maar het gaat om de sporters. Die staan bij hem centraal.

Naast al deze rollen heeft Jos ook rollen uitgevoerd als discipline bestuurder outdoor (rayon 3) en is hij veelvuldig actief als wedstrijdleider. Ook in die rollen is Jos steeds bezig om anderen te begeleiden en te ondersteunen, want kennis moet je delen is zijn devies.

Ook bij zijn verenigingen is Jos buitengewoon actief. Eerst bij Ons Genoegen Nistelrode, later bij HBV De Ontspanning in Sint-Oedenrode. Bij de vereniging is Jos niet alleen actief als trainer en wedstrijdleider, maar ook als bestuurslid.

Jos van den Berg is een man met een buitengewone inzet voor de handboogsport en altijd bereid om anderen te helpen om te groeien in hun rol. Met al deze redenen heeft het bondsbestuur besloten deze verdiensten en inzet te onderscheiden met de gouden bondsspeld.