Op zondag 16 augustus 2020 heeft Ad van Vught de gouden bondsspeld ontvangen voor zijn inzet en verdiensten voor de handboogsport. Na het laatste fluitsignaal bij het Nederlandse Kampioenschap Hout kreeg Ad de speld uitgereikt door vice-voorzitter Agnes Vissers en algemeen directeur Arnoud Strijbis. Bij dit kampioenschap floot Ad zijn laatste grote wedstrijd als bondsscheidsrechter.

Ad van Vught is een al jaren zeer bekend gezicht in de handboogwereld. Al bijna veertig jaar is hij lid van handboogvereniging Sint Sebastiaan uit Goirle. In al die jaren heeft hij zich onderscheiden als schutter met allerlei verschillende bogen. Ad staat vooral bekend als zeer actieve vrijwilliger. Ad leidde zondag na maar liefst dertig jaar zijn laatste wedstrijd als bondsscheidsrechter. Maar Ad deed en doet nog veel meer. Zo is Ad op dit moment nog altijd actief als regio-competitieleider, regio-trainer en trainer bij zijn eigen vereniging in Goirle. Menig handboogsporter uit Noord-Brabant heeft de fijne kneepjes van het handboogschieten van Ad geleerd. Vele jongeren zijn uitgegroeid tot talent, en zelfs met Nederlandse titels en internationale wedstrijdervaring, mede door Ads inspirerende en stimulerende bijdrage. Daarnaast staat Ad altijd klaar om te helpen bij NHB-, rayon-, regio- en verenigingsactiviteiten. Ofwel een man die van alle markten thuis is.

Het bondsbestuur heeft, om al deze redenen en omdat meerdere mensen Ad hadden genoemd als zeer geschikt voor de gouden bondsspeld, besloten de 72-jarige Tilburger te onderscheiden met de gouden bondsspeld.