Steve Wijler is 1e geworden en Laura van der Winkel 7e tijdens de 1ste International Virtual Archery Tournament!
Ondanks dat veel internationale toernooien zijn gecanceld door corona, zijn er nog manieren om internationale wedstrijden te organiseren met behulp van de technologie van vandaag.

Het toernooi werd geschoten met een recurvebow in het Worldcup format, waarbij 9 landen aan deelnamen: Turkije, Tsjechië, Spanje, Frankrijk, België, Italië, Zwitserland, Zweden en Nederland.
In totaal waren er 29 heren en 18 dames die deelnamen aan dit toernooi. Hoewel dit minder deelnemers zijn dan normaal en de omstandigheden niet voor iedere schutter gelijk (omtrent wind, luchtvochtigheid etc), is het wel een goede pilot van de potentiële mogelijkheden voor de toekomst. Want vanuit verschillende landen kwamen schutters van topniveau! Een voorbeeld hiervan is dat Steve het moest opnemen in de finale tegen Mete Gazoz, de huidige Europese recordhouder die al op zijn 17e schoot op de Olympische Zomerspelen van Rio in 2016.

Met de winst van vandaag en met drie man in de top 10 van de wereld ranglijst omtrent recurve en bij compound Mike Schloesser momenteel op de nr 2. Laten we wederom zien dat Nederland zich erg thuis voelt aan de top van internationaal boogschieten.