Ieder jaar organiseren NOC*NSF samen met de sportbonden de Week van de Scheidsrechter. Deze week is bedoeld om scheidsrechters en juryleden in het zonnetje te zetten, maar ook om meer aandacht te vragen voor deze boeiende & essentiële vrijwilligerstaak. 

De Week van de Scheidsrechter start morgen en duurt tot en met 11 oktober. Dit jaar ligt het accent niet alleen op het bedanken van de scheidsrechters en juryleden, maar ligt de focus meer op de terugkeer van de arbitrage na de corona-lockdown eerder dit jaar. Ook al mochten wedstrijden weer geschoten worden vanaf 1 juli, zonder scheidsrechters waren die in de soep gelopen want jullie zijn essentieel voor onze sport. Vanuit NOC*NSF en de bonden vind je op de Social Media-kanalen berichtjes met #scheidsbedankt en #jurybedankt. Het NOC*NSF organiseert gedurende vier avonden een inspiratiesessie over het programma 4 Inzichten voor de Moderne Scheidsrechter (ook voor juryleden en andere officials!). Zie hieronder de data en de aanvangstijden. Ná aanmelding en ongeveer een dag voor het door jou gekozen webinar ontvang je de toegangslink. De docent is Sander de Brito Roque, hoofddocent arbitrage-opleidingen bij de KNVB en zelf topscheidsrechter in de tweede divisie van de KNVB. De webinars zijn geschikt voor scheidsrechters, juryleden en andere officials op bondsniveau.

Datum Webinar Tijdstip
Dinsdag 6 oktober 4 inzichten voor de Moderne Scheidsrechter 19:30 – 20:30 uur 
Woensdag 7 oktober 4 inzichten voor de Moderne Scheidsrechter 20:00 – 21:00 uur
Donderdag 8 oktober 4 inzichten voor de Moderne Scheidsrechter 19:30 – 20:30 uur
Vrijdag 9 oktober 4 inzichten voor de Moderne Scheidsrechter 19:30 – 20:30 uur


Daarnaast om scheidsrechters meer in het zonnetje te zetten gaat de tweede aflevering van de NHB doelgericht podcast dit weekend live! Met als thema (je raadt het al) scheidsrechters! Met te gast Robert Erica en Niels Buitenhuis, 2 bekende namen in de handboogwereld en allebei vervullen zij de rol van scheidsrechter. Één zou oorspronkelijk scheidsrechter zijn in Tokyo dit jaar en de ander is de jongste scheidsrechter van Nederland. Dat belooft een interessante podcast te worden.

Wij vanuit de NHB realiseren hoe essentieel scheidsrechters zijn voor de sport en we zijn ze ontzettend dankbaar. Dus daarom #scheidsbedankt!