Handboogactiviteiten kunnen momenteel niet plaatsvinden op de manier zoals we dat voor de coronapandemie gewend waren. Ook in deze tijden willen we mensen mentaal en fysiek fit, actief en betrokken houden. Handboogsport is een belangrijke uitlaatklep en levert een bijdrage aan het welzijn van onze leden. Mits dit veilig en verantwoord gedaan wordt natuurlijk.
In dat kader is een alternatief aanbod ontwikkeld, bestaande uit online activiteiten, zoals ‘aan de maatregelen aangepaste wedstrijden’, opleidingen, webinars etc. Voor alles geldt dat het wordt georganiseerd met inachtneming van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De meest actuele protocollen en richtlijnen hiervoor zijn te vinden op www.handboogsport.nl/verantwoord-sporten.

Onderstaand vind je een overzicht van geplande activiteiten en verschijnt de komende tijd alle actuele informatie per evenement.

Sportactiviteiten
De komende periode zullen er verschillende evenementen georganiseerd gaan worden, waaraan je vanaf je eigen vereniging deel kan nemen. Bij een aantal evenementen kunnen de scores, naast het scorebriefje, ook ingevoerd worden in de IanseoScorekeeper-app. De ingevoerde scores zullen gedurende het evenement gepubliceerd worden op ianseo.net. Het doel is om zoveel mogelijk sporters in Nederland te laten deelnemen, waarbij plezier in de sport voorop staat. Verenigingen die niet over een geschikte (semi)overdekte accommodatie beschikken voor het organiseren van sportactiviteiten, worden verzocht contact op te nemen met een andere vereniging. De data zijn zo op elkaar afgestemd dat sporters in principe aan alle activiteiten deel kunnen nemen. Om dit te bereiken werken we samen met onder meer JVD Archery en Dutch Bow Store.


Remote Indoor Test Event 

Wedstrijddatum: 15 november 2020
Wedstrijd over 1 x 30 pijlen op 18 meter voor sporters met een recurve, compound, barebow, longbow of instinctive bow. Remote wedstrijd waarbij de scores ingevoerd kunnen ingevoerd met de IanseoScorekeeper-app en genoteerd moeten worden op het scorebriefjes.
Uitslagen Remote Indoor Test Event


Virtual 2021 Indoor Archery World Series
Wedstrijddata: 21+22 november, 19+20 december, 16+17 januari, 13+14 februari
Een initiatief van World Archery. Wedstrijden over 2 x 30 pijlen waar sporters van over de hele wereld aan mee doen. Remote wedstrijd waarbij de scores ingevoerd kunnen ingevoerd met de IanseoScorekeeper-app, genoteerd moeten worden op het scorebriefjes en waarvan een foto van elke serie pijlen gemaakt moet worden
Klik hier voor verdere informatie en de mogelijkheid tot inschrijven.
Uitslagen stage 1


Virtual Vegas (Las Vegas Grand Prix)

Wedstrijddata: 29 november, 13 december, 10 januari, 7 februari, 7 maart, 28 maart
Wedstrijden volgens Vegas-shoot format. Remote wedstrijd waarbij de scores ingevoerd kunnen ingevoerd met de IanseoScorekeeper-app en genoteerd moeten worden op het scorebriefjes, zie wedstrijdinformatie.
Wedstrijdinformatie
Inschrijfformulier


2D Animal Target Indoor Games 

Wedstrijddata: 1 t/m 15 december, 16 t/m 30 december, 1 t/m 15 januari, 16 t/m 31 januari
Wedstrijden in een periode van 2 weken over drie keer acht verschillende 2D blazoenen. 2D blazoenen worden door de NHB en Dutch Bow Store ter beschikking gesteld, zie wedstrijdinformatie. Ingevulde en getekende scorebriefjes moet naar de organisatie gemaild worden.
Wedstrijdinformatie
Inschrijfformulier


Remote Target  Indoor Games
Wedstrijddata: 6 december, 27 december, 3 januari, 31 januari
Wedstrijden over 1 x 30 pijlen op 18 meter voor sporters met een recurve, compound, barebow, longbow of instinctive bow. Remote wedstrijd waarbij de scores ingevoerd kunnen ingevoerd met de IanseoScorekeeper-app en genoteerd moeten worden op het scorebriefjes, zie wedstrijdinformatie.
Wedstrijdinformatie
Inschrijfformulier


Opleidingen NHB Wedstrijdleider en NHB Verenigingsscheidsrechter
Cursusdata vanaf respectievelijk 8 december en 10 december.
Klik hier voor de verdere informatie.


NHB Vragenvuur

Woensdag 18 november van 19:00 tot 20:00
Via Facebook Live een online vragensessie met algemeen directeur Arnoud Strijbis onder het motto ‘vraag me alles’.
Sessie gemist? Kijk hem hier terug.


NHB Podcasts

Op 21 november is een nieuwe podcast gelanceerd. Onderwerp: Sport en School.
Klik hier om deze en andere NHB podcasts terug te luisteren.

 

NHB Back to Archery facebookgroep
Voor deze- en de toekomstige remote events kan je je mooie momenten, scores en/of foto’s delen in de Back to archery Facebook groep. 

Activiteitenkalender
Klik hier voor een totaaloverzicht van alle bovenstaande activiteiten.

Heb je ideeën voor online events? Laat het weten via communicatie@handboogsport.nl.