Op zaterdag 12 december 2020 heeft Agnes Vissers de gouden bondsspeld gekregen voor haar inzet en verdiensten voor de handboogsport. Zij kreeg die ‘virtueel’ tijdens de digitale vergadering van de bondsraad, waar zij afscheid nam na zes jaar bondsbestuurder te zijn geweest. Algemeen directeur Arnoud Strijbis heeft na afloop van de vergadering de speld en de bijbehorende oorkonde en bos bloemen bij Agnes thuis bezorgd. Daar speldde ze de onderscheiding onder toeziend oog van haar man Jos en zoon Sjef op.

Het verhaal van Agnes in de handboogsport begon zoals het voor velen begon: als ouder die haar kinderen van en naar de schietbaan bracht. Omdat urenlang stilzitten voor Agnes niet is weggelegd, besloot ze de handen uit de mouwen te steken. Ze werd scheidsrechter, actief bij haar vereniging HBV De Ontspanning in Sint-Oedenrode, lid van de commissie reglementen, lid van de commissie scheidsrechters en vervolgens lid van het bondsbestuur. Die functie heeft ze zes jaar lang bekleed.

Als lid van het bondsbestuur had Agnes in eerste instantie de portefeuille breedtesport, later topsport en talentontwikkeling. In het bondsbestuur heeft jeugd altijd haar bijzondere aandacht gehad. Daar was ze dan ook veelvuldig te zien en zo maakte ze zich ook altijd sterk voor het opleiden van talent. Ook vertegenwoordigde Agnes jarenlang de NHB bij World Archery en World Archery Europe.

Agnes heeft aangegeven zeker actief te blijven in de handboogsport. Als scheidsrechter en vrijwilliger op verschillende terreinen. Ook blijft ze zelf de boog oppakken en raak schieten.