Het einde van het bijzondere jaar 2020 is in zicht. Een jaar waarin verenigingen, (top)sporters en vrijwilligers het beste beentje hebben voorgezet in steeds veranderende omstandigheden. Ondanks dat is er veel gebeurd. 

Daarom reikt de NHB begin 2021 weer Handboogawards uit, met dit jaar een nieuwe categorie: breedtesporter van het jaar. Dat betekent dat we nu zes categorieën hebben, waarvoor u een nominatie kunt indienen. Iedereen in de handboogsport heeft een stem. Laat jouw stem horen!

Tijdspad

Nominaties kunnen ingediend worden tot en met woensdag 6 januari 2021. Stuur hiervoor een e-mail met (korte) motivatie (tekst, beeld of video) naar handboogawards@handboogsport.nl onder vermelding van de award categorie. Op vrijdag 8 januari 2021 worden de 3 kanshebbers per categorie bekend gemaakt. Daarna kan iedereen stemmen tot en met zondag 17 januari 2021 op de kanshebbers. 

 

Categorieën Handboogawards 2020

1. Vereniging van het jaar
Verenigingen zijn het kloppend hart van de Handboogsport. Dagelijks worden er mooie initiatieven bij de verenigingen opgezet die groei voor de handboogsport betekenen. De titel ‘Handboogvereniging van het Jaar’ gaat naar de vereniging die zich afgelopen jaar op een bepaalde manier heeft onderscheiden. De titel ‘Handboogvereniging van het jaar’ biedt voor de vereniging mogelijk (nieuwe) ingangen naar partners zoals overheden, scholen en sponsoren en mooie publiciteit. De vereniging die wint, krijgt niet alleen een award maar ook 250 euro te besteden voor de vereniging. 

2. Vrijwilliger van het jaar
Vrijwilligers dragen verenigingen en evenementen. Zonder vrijwilligers is het runnen van een vereniging en het organiseren van evenementen onmogelijk. Vrijwilligers zijn het cement in de sport. Bestuurders, trainers, ouders, barmedewerkers, de materiaalman, blazoen vervangers: niemand kan gemist worden! Met deze Award willen we die mensen eren die die met zoveel passie en energie bijvoorbeeld een tegenslag weten om te buigen naar iets positiefs, verenigingen naar een hoger plan hebben getild of van andere onmisbare waarde zijn geweest binnen de sport.

3. Sportmoment van het jaar
2020 hebben diverse handboogsporters topprestaties neergezet. Welk moment heeft het meeste indruk gemaakt? Wat was voor u het sportmoment van het jaar?

4. Handboogsporter van het jaar
Wie is de beste handboogsporter van het jaar 2020? Wie heeft er op nationale en internationale podia de meest bijzondere prestaties geleverd? Wie was de beste?

5. Breedtesporter van het jaar
Niet alleen topsporters leveren sportprestaties van formaat. Ook de amateur, de wedstrijdsporter of de beginner doet soms iets dat zó bijzonder is dat het waard is om die prestatie breed te communiceren. Het mooie van de handboogsport is, dat iedereen op zijn eigen niveau een prestatie kan neerzetten die ertoe doet. Wie was die breedtesporter van het jaar volgens jou?

6. Talent van het jaar
De jeugd heeft de toekomst. Welk talent hijgt er in de nek van onze doorgewinterde toppers? Welk talent is op koers om TeamNL tijdens internationale toernooien te vertegenwoordigen?