Eerder berichtten we op deze website al over de nieuwe digitale applicatie MijnHandboogsport. Deze is nog volop in ontwikkeling maar de eerste successen kunnen reeds gevierd worden. Zo beschikken we sinds kort over een geheel vernieuwde nationale recordpagina.

Op het startscherm worden standaard de tien meest recent toegekende records getoond. Bovenaan deze pagina prijken daarom de namen van Gabriela Schloesser en Laura van der Winkel. Beiden wisten op vrijdag 12 februari 2021 een nieuw nationaal record voor zich op te eisen. Tijdens de Papendal IWS Remote Competition verbeterde Gabriela het bijna dertien jaar oude record van Coby van Bussel-Hurkmans op de Indoor 18m-ronde. Gabriela noteerde een score van 589 punten. Eén punt meer dan Coby op 22 november 2008 in Baarschot behaalde.
Laura van der Winkel verbeterde haar eigen nationale juniorenrecord door 583 punten te scoren.

Daarnaast toont de website verschillende filtermogelijkheden.
Via de knop VERBETERBARE RECORDS vind je snel een overzicht van alle actuele nationale records. Erg handig als je op een wedstrijd bent en even wil checken of je mogelijk een nationaal record geschoten hebt.
Via de knop INDIVIDUELE RECORDS verdiep je jezelf in een specifiek record. Door een aantal filters te doorlopen ontdek je snel hoe een bepaald record zich in de loop der jaren ontwikkeld heeft. Je ziet niet alleen wie de huidige recordhouder is maar ook wie het betreffende record ooit op hun naam hebben gehad.
Via de knop ZOEK IN DE RECORDS heb je de mogelijkheid om specifieke recordhouders te vinden. Door te zoeken op naam zie je welke records op naam staan (of: hebben gestaan) van de betreffende sporter. Daarnaast kan je zoeken op plaatsnaam om te ontdekken welke records in welke plaats geschoten zijn.

Wil je feedback geven? Op iedere recordpagina vind je deze smileys min. Klik er op en laat ons weten wat je van de betreffende pagina vindt.