De coronapandemie legt nog altijd grote delen van de samenleving stil. Het leidt echter ook tot nieuwe initiatieven en creatieve oplossingen. Binnen Handboogsport Nederland zijn we dan ook continu op zoek naar mogelijkheden binnen de geldende maatregelen. Niet alleen op het gebied van actief sporten, maar ook waar het gaat om organisatie van kaderopleidingen. In de maand december van het vorige jaar zijn we gestart met de opleiding tot NHB Wedstrijdleider. Een primeur, want voor het eerst in de geschiedenis van de bond vond deze opleiding geheel online plaats.

In de opleiding NHB Wedstrijdleider staat de vraag “Hoe organiseer ik een handboogwedstrijd?” centraal. Tijdens drie theoriesessies hebben de cursisten zich verdiept in alle zaken waarmee als wedstrijdleider rekening gehouden moet worden voorafgaand aan, tijdens én na een wedstrijd. Op basis van de vergaarde kennis zijn zij vervolgens aan de slag gegaan met het schrijven van een eigen draaiboek voor een te organiseren wedstrijd. Alle ingeleverde draaiboeken zijn beoordeeld op volledigheid en kwaliteit en hebben geleid tot negen kersverse Wedstrijdleiders!

We feliciteren Arold Ghijzen, Roger Chappin (beiden Willem Tell 1921), Marcel Staas (HKS Zoetermeer),
Marja Kampstra (Eilandschutters), Gail Bertrand (SV Alphen), Jorren Nijmeijer (AHV Centaur), Henk Dierdorp (HBS Almere), Chantal Noest (Sint Sebastiaen) en Floris van Wanrooij (Uno Borsele) met het behalen van hun diploma en hopen dat zij hun opgedane kennis snel in kunnen zetten. Binnen de eigen vereniging maar ook daarbuiten.

Speciaal woord van dank aan alle cursisten en docent/ beoordelaar Henk Wagemakers voor de getoonde inzet en flexibiliteit. Jullie hebben deze primeur gezamenlijk tot een succes gemaakt.