Beste Handboogsporters,

Recent vroeg Sarina van Dalen, onder meer voorzitter van OGIO Eindhoven, aan mensen in de handboogwereld om hulp voor een Iraanse paraschutter die asiel heeft aangevraagd in Nederland. Hij heeft hulp nodig om weer te kunnen schieten. Wij hebben dit opgepakt en delen haar oproep met jullie, de handboogsport gemeenschap in Nederland. Hieronder leest u Sarina’s oproep aan jullie. 


Beste schutters en een ieder die wil helpen,

Rond het WK in ‘s-Hertogenbosch in 2019 heeft de Iraanse paraschutter Pouriya Jalalipour asiel aangevraagd in Nederland. Van juni 2019 tot nu is hij bezig geweest om zich in Nederland te kunnen vestigen. Al die tijd sta ik, met tussenpozen, met hem in contact.

Eind 2019 heeft hij onderdak gevonden in het AZC in ter Apel. Tijdens zijn verblijf daar heeft hij voor het eerst contact met mij gezocht. Na een lange mailwisseling, tussen zijn begeleidster en mij, hebben wij uiteindelijk een eerste afspraak gepland. We hebben lang met elkaar gesproken en er kwam duidelijk naar voren dat de passie en de drive om door te gaan met handboogschieten heel belangrijk was voor hem. Helaas kon ik op dat moment niet veel voor hem betekenen. Van Ter Apel naar Eindhoven was toch al bijna een wereldreis. Dus om even te trainen… niet te doen.

Pouriya had natuurlijk ook hele andere zaken aan zijn hoofd om te regelen. Enkele maanden na het eerste contact ontving ik weer een mail van hem. Hij ging van Ter Apel naar Oisterwijk en vroeg of ik hem nu misschien kon helpen.

Van Oisterwijk naar Eindhoven, nog niet makkelijk. Ik heb toen contact gezocht met handboogvereniging De Meierijers in Berkel-Enschot. Een heel fijn gesprek gehad met Lowie Claessens, de voorzitter. Ook hij stond open om hulp te bieden. Met een goed gevoel alles doorgegeven aan Pouriya.

Weer gingen er een paar maanden voorbij en drie weken geleden kreeg ik weer een mail. Of hij nog een keer voor een gesprek mocht komen. Natuurlijk! Tijdens dit gesprek werd mij veel duidelijk.

Inmiddels heeft hij getekend voor een huis in Eindhoven. Het wordt op dit moment nog aangepast voor hem. Hij begroette mij ook in het Nederlands. Veel verstaat hij al maar uiteindelijk het gesprek toch maar in het Engels gevoerd. Ik vroeg hem of hij bij De Meierijers was geweest…. Nee. Waarom niet? Door alles wat er geregeld moest worden, corona en omdat hij helemaal geen boog meer heeft! Hij heeft alles achter zich gelaten en is letterlijk van het veld afgerold om asiel aan te vragen.

Hij heeft dus hulp nodig bij heel veel zaken. Veel wordt er geregeld via het AZC en de begeleiders. Wat betreft de sport staat hij alleen. Omdat binnen onze sport de lijnen best kort zijn, wil ik het graag via deze weg proberen hulp voor hem te vinden. Bij Uniek Sporten krijg ik op dit moment alleen hulp die via de gemeente Eindhoven wordt geboden en dat is een tegemoetkoming in de contributie. Al iets, maar als je geen materiaal hebt, heb je die ook niet nodig.

Onze vraag: Wie wil en kan Pouriya helpen?

Hij schoot een 70 inch boog. 40-46 pond. Treklengte 29 inch.
Hij schoot met 450. X10 pijlen met schachtlengte van 29 inch
Tab: wiawis van win&win.
Daar komen bij: boogtas, pijlenkoker, borstbeschermer, spankoord etc.

Nu denk je natuurlijk, dat zijn dure materialen. Dat klopt. Hij schoot ook op hoog niveau. En dat niveau wil hij ook weer bereiken. Hij was gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen en dat zegt toch wel wat.

Heb je de mogelijkheid en/of materiaal waarmee je Pouriya kunt en wilt helpen neem dan contact op met mij via Sarina.aandemeet@gmail.com of 06-33132565.

Alvast bedankt namens mij en natuurlijk Pouriya.

Met vriendelijke groet,

Sarina van Dalen

Voorzitter OGIO 1864