Stage 2 van de Hyundai World Cup is ten einde gekomen. TeamNL heeft meerdere medailles binnengehaald en kan terugkijken op een succesvolle week.

Het succes begon op zaterdag. Na een sterke kwalificatie stond het compound heren team bestaande uit Mike Schloesser, Max Verwoerdt en Sil Pater in de finale. Zilver werd binnengehaald nadat er helaas met 1 punt verschil werd verloren van Turkije. 

Kort hierna stond Mike Schloesser in zijn tweede finale van de dag. Samen met Jody Vermeulen nam hij het in de compound mixed team finale op tegen Denemarken. Deze werd gewonnen met 155-153, waardoor het eerste goud voor TeamNL binnen was. Daarnaast was dit de tweede medaille van de dag voor Mike Schloesser. Dit werd niet zijn laatste medaille, want later op de dag stond hij ook nog in de finale van het individuele compound onderdeel waar ”Mister Perfect” de finale met 149-145 wint. 3 medailles op 1 dag betekent een uitzonderlijke prestatie.

Op zondag stond het olympische onderdeel mixed team recurve op het programma. Gabriela Schloesser en Sjef van den Berg waren in de finale met 5-1 te sterk voor Bangladesh. Met een laatste 10 schoot Sjef van den Berg het duo naar de overwinning. Het herenteam recurve (Van den Berg, Van der Ven en Wijler) werd vierde. Individueel werden Gijs Broeksma en Steve Wijler negende. Gabriela Schloesser werd achtste.

Bekijk de finales terug via het youtube kanaal van World Archery.

Bekijk alle scores terug via Ianseo.

World Cup stage 3 staat gepland van 21-27 juni. De locatie is Parijs.