Compounder Sanne de Laat heeft de Europese Kampioenschappen outdoor afgesloten met twee medailles. Met haar teamgenoten Inge van der Ven en Jody Vermeulen pakte ze in de ochtend de zilveren medaille, nadat Frankrijk in de finale te sterk bleek. In de strijd om een individuele bronzen plak wist ze de Belgische Sarah Prieels te verslaan: 142-140.

Sanne de Laat:
“Ik ben dolblij met deze twee medailles. Als team hebben we weer laten zien dat wij altijd meetellen en individueel brons is heel mooi. Dat geeft een goed gevoel voor het vervolg van het seizoen!”

Finale compound dames

De hele week speelde de wind een grote rol; in de finale van de compound dames was dat overduidelijk nog meer het geval. De Franse ploeg, bestaande uit Dodemont, Grandjean en Renaudin wist daar het beste mee om te gaan. Zo begon Nederland de wedstrijd met een 6 van Sanne de Laat en een 7 van Inge van der Ven. Daarmee kwamen de Nederlandse dames op achterstand, ondanks dat Jody Vermeulen nog vier 10-en schoot. Eindstand: 216 – 224. Daaruit bleek al dat de scores lager uitvielen dan eerder in het toernooi.

Bondscoach Marcel van Apeldoorn:
“Onvoorspelbare en vlagerig wind maakte het de dames lastig om in de wedstrijd te komen. De Fransen hadden dat wat meer onder controle en winnen de wedstrijd. Zilver op deze EK is uiteindelijk een prima resultaat.”

Individueel brons voor De Laat

Met twee sterke series aan het begin van de bronzen finale maakte Sanne de Laat het verschil. Na twee schietbeurten met twee negens en vier keer een 10 stond het 58-54. In het vervolg consolideerde Sanne sterk haar voorsprong, wat resulteerde in een prachtige bronzen medaille. De finale werd gewonnen door de dit toernooi onverslaanbare Tanja Gellenthien, die Ella Gibson versloeg.

Bondscoach Marcel van Apeldoorn:
“Sanne koos haar momenten goed, en maakte veel indruk met sterke schoten. Een verdiende bronzen medaille!”