Stage 3 van de Hyundai World Cup in Parijs is ten einde gekomen. TeamNL heeft 3 medailles gewonnen, 2 brons en 1 zilver. 

Met 358 schutters uit 55 verschillende landen was er een groot deelnemersveld. De kwalificaties waren op dinsdag (recurve) en woensdag (compound). De beste kwalificaties van TeamNL kwamen van Mike Schloesser en Gabriela Schloesser. Mike pakte de eerste plek met zijn kwalificatie met een score van 715 en Gabriela kwalificeerde zich als vierde met een score van 664. 

In de knockoutfase van het individuele toernooi wist alleen Mike Schloesser een finale te halen. Hij won uiteindelijk de bronzen medaille, nadat hij in de halve finale in een shoot-off werd verslagen door de Amerikaan Kris Schaff. In de bronzen finale won Mike van de Rus Anton Bulaev met een perfecte 150 tegen 147. Dit was zijn tweede 150 in stage 3 van de World Cup. Daarmee heeft hij goud, zilver en brons bemachtigd in dit circuit van de World Cup 2021 en stond hij alle drie wedstrijden op het podium. We zien Mike daardoor terug in de wereldbekerfinale eind september in Yankton. Bij de dames compound werd Sanne de Laat vijfde. In de recurveklasse werden de Nederlanders vroegtijdig uitgeschakeld.

Bij de team onderdelen wist Nederland twee medailles te pakken. Het dames compound team en mixed team recurve wisten een finale te behalen. 

Het dames compound team won vrijdag de bronzen finale van Italië met 232-226. Eerder die dag wonnen ze van Duitsland met 228-224 (1/8 finale) en in de kwartfinale van de Verenigde Staten met 234-229. In de halve finale was Groot-Brittannië een maatje te groot: 231-224.

Op zondag stond het Olympische onderdeel mixed team recurve op het programma. Het duo Sjef van den Berg en Gabriela Schloesser wist de zilveren medaille te bemachtigen na een spannende finale tegen India: 3-5. 

Bekijk de finales terug via het youtube kanaal van World Archery.
Bekijk alle scores terug via Ianseo.