Traditiegetrouw wordt op de laatste zondag van augustus de 25m1p-interland Nederland-België gehouden. Twee weken later volgt de return in België. Normaliter wordt de Nederlandse interlandploeg gevormd aan de hand van de resultaten in de bondscompetitie. Vanwege de corona-pandemie is deze competitie dit seizoen echter vroegtijdig gestaakt. Om te bepalen wie team Nederland gaan vertegenwoordigen wordt daarom een selectiewedstrijd georganiseerd met open inschrijving. Dit houdt in dat alle NHB-leden zich voor deze wedstrijd aan kunnen melden.

De wedstrijd wordt gehouden op zondag 15 augustus op het terrein van vereniging Vriendenkring in Rijen. Alle deelnemers schieten 50 pijlen op een afstand van 25 meter en de wedstrijd start om 10.00 uur.
Er wordt geschoten in de bekende interland-categorieën, namelijk:

  • Recurve Jeugd (geboortejaar 2001 of later)
  • Recurve Heren (geboortejaren 1972 t/m 2000)
  • Recurve Dames (alle leeftijden)
  • Recurve Heren Masters (geboortejaren 1962 t/m 1971)
  • Recurve Heren Veteranen (geboortejaar 1961 of eerder)
  • Compound (alle leeftijden)

In de categorie Recurve Heren plaatst de top 12 van het klassement zich voor de Interland-ontmoetingen met onze Zuiderburen.
In de overige categorieën geldt dat voor de top 4.

Inschrijving geopend t/m donderdag 12 augustus
Klik hier om jezelf in te schrijven

Voor zowel de selectiewedstrijd als de interlands geldt dat we deze organiseren binnen de kaders van de geldende corona-maatregelen, waarbij rekening gehouden moet worden met mogelijke inreisvoorwaarden voor de wedstrijd in België. Deelnemers worden daarover persoonlijk geïnformeerd.