Steve Wijler, Sjef van den Berg en Gijs Broeksma zijn op de Olympische spelen geëindigd op de 4de plaats in de heren teamdiscipline. Dit na een strijd tegen Japan in de bronzen finale die tot de laatste pijl spannend was. In een shoot-off was Japan millimeters te sterk.

In de kwartfinale versloeg het Nederlandse trio Groot-Brittannië met 5-3, waardoor ze verzekerd waren van de halve finale en een medaillewedstrijd. In de halve finale moest het herenteam het opnemen tegen Taiwan (Chinees Taipei), dat boven zichzelf uitsteeg.De Nederlanders verloren met 6-0.

In de bronzen finale kwam Nederland sterk voor de dag met een uitblinkende Steve Wijler. De eerste set begon goed met winst op Japan, waarna Nederland verzuimde de tweede set te pakken. De derde set was weer voor TeamNL, zodat in de vierde set een gelijke stand voldoende zou kunnen zijn. De spanning was om te snijden. Waar een pijl in het geel voldoende was, kwam Sjefs laatste pijl in de acht. De vierde set was voor Japan; shoot-off. De spanning steeg naar het kookpunt. Met een 10 van Steve en negens van Gijs en Sjef was het brons dichtbij. De laatste Japanse pijl kwam echter in de 10, dichterbij het midden dat Steves tien. Het brons bleef daardoor in Japan.

Hoe dan ook een topprestatie van TeamNL heren recruve.

Foto: Dean Alberga / World Archery