Hoewel veel mensen in gedachten misschien nog bij de prachtige prestaties van de recurve schutters bij de Olympische Spelen in Tokyo zijn, staat er volgende maand ook nog het World Archery Wereldkampioenschap voor de deur.

Dat WK vindt plaats van 19-26 september in Yankton (USA). Voor de compoundschutters het belangrijkste toernooi in 2021 nadat een aantal van hen al eerder dit jaar al succesvol is geweest tijdens het EK in Antalya.

Voor compound geldt het WK tevens als laatste toernooi waar quotaplaatsen voor de World Games 2022 behaald kunnen worden. Zij moeten daarvoor bij de eerste 10 in het individuele eindklassement eindigen. Er zijn per land per categorie maximaal 2 quotaplaatsen beschikbaar en Sanne de Laat heeft met haar 3e plaats tijdens het EK reeds 1 quotaplaats bij de dames voor Nederland bemachtigd.

Aansluitend op het WK zal Mike Schloesser in Yankton nog uitkomen in de World Archery World Cup Final, waarvoor hij zich rechtstreeks heeft geplaatst dankzij zijn overwinning bij de World Cup in Lausanne.

De selectie voor het WK 2021 bestaat uit:

Dames compound:
Sanne de Laat
Inge van der Ven
Martine Stas-Couwenberg

Heren compound:
Mike Schloesser
Sil Pater
Max Verwoerdt

Dames recurve:
Gabriela Schloesser
Laura van der Winkel

Heren recurve:
Steve Wijler
Gijs Broeksma
Jonah Wilthagen

 

Het team zal worden begeleid door de bondscoaches Ron van der Hoff, Jacqueline van Rozendaal, Marcel van Apeldoorn en door Cas Karsenberg (fysiotherapeut).