Gabriela Schloesser heeft tijdens de EK Veld in Kroatië een ticket voor de World Games bemachtigd. Tijdens de World Games staat de velddiscipline in het programma voor zowel recurve als barebow. Door haar goede prestaties heeft Gabriela een quotumplaats voor Nederland weten te behalen voor de recurve damesklasse.

De 27-jarige Schloesser wist zich gisteren bij de beste 10 te schieten om zo een plek vast te stellen voor de World Games. De World Games zijn een jaar opgeschoven door de nog steeds heersende pandemie. Om die reden heeft de organisatie een speciaal format opgesteld om zo schutters een kans te geven zich te laten plaatsen voor dit grote sportevenement. Maar liefst 19 andere landen wisten zich gisteren ook te plaatsen. Willem Bakker greep bij de recurve heren net naast een quotumplaats; hij kwam in een shoot-off net tekort.

World Games
De World Games zijn de zogenoemde Olympische Spelen voor niet-Olympische sporten of disciplines. Dit multisportevenement wordt volgend jaar zomer van 7 tot en met 17 juli in het Amerikaanse Birmingham gehouden. Voor de handboogsport staan het veldschieten (barebow en recurve) en doelschieten (compound) op het programma. Naast de quotumplaats voor recurve dames veld zorgde Sanne de Laat er tijdens de EK Outdoor voor dat er bij het doelschieten een quotumplaats werd behaald voor een Nederlandse compound dame.