Zondag 12 september is de finale Lowlands Archery Series Target 50/70 geschoten in Berkel-Enschot bij De Meierijers. Het waren finales in mooie omstandigheden, al met al een topdag om te schieten.  

De spanning was om te snijden in de finales, zowel in de klassen recurve, compound als barebow. In elke discipline werd het vuur aan de schenen gelegd tussen alle concurrenten, een korte samenvatting van de finales.

Rick van der Ven een klasse apart bij de recurve mannen
Bij de recurve heren ging het tussen Jonah Wilthagen en Gijs Broeksma om het brons, nadat beiden hun halve finale met 6-0 hadden verloren. Dus de vraag was; wie kan zich het beste herpakken om voor de derde plek te schieten. Het bleek Jonah te zijn, die de winst naar zich toe trok met 7-1. In de finale ging het tussen Rick van der Ven en Steve Wijler, winnaar van Olympisch zilver in de mixed discipline. Rick schoot sterk, wat uiteindelijk resulteerde in het winnen van de Lowlands finale met 7-3. Een topprestatie!

Sterke Sarah Kwaks maat te groot voor de concurrentie
In de halve finale versloeg Sarah Kwaks favoriete Laura van der Winkel: 6-2. Wendy van der Zanden schoot een bijzonder spannende halve finale tegen Sietske Visser. Ze maakten het voor elkaar niet makkelijk; het ging beslist worden op de laatste pijl. Het ging er uiteindelijk om wie het dichtst in het midden van het blazoen zou schieten. Shoot-off. Wendy trok het aan het langste eind om de halve finale met 6* 10+ – 5 10. In de finale won Sarah vervolgens soeverein met 7-3 van Wendy.

Inge van der Ven en Sil Pater winnen met compound
Zowel Inge van der Ven als Sil Pater schoten een hoog niveau tijdens de finales. In de finale waren ze te sterk voor respectievelijk mede-WK-ganger Sanne de Laat en opkomend talent Stef Willems. Inge was in de finale te sterk met 144-142, waarmee ze de kroon zette op een sterk optreden op de hele dag. De derde plaats bij de dames ging naar talent Veerle Sparreboom die WK-ganger Martine Stas-Couwenberg versloeg.
Sil Pater liet wederom zien aan een sterk jaar bezig te zijn. Met 148 punten was hij duidelijk de beste in de finale tegen Stef Willems (143). Rik Snelder pakte de derde plek in een spannende strijd tegen WK-ganger Max Verwoerdt.

Wil van Coelen in de Barebow de verdiende winnaar
Wil van Coelen schreef op overtuigende wijze de titel van de barebow op zijn naam. Met een 6-4 in de halve finale won hij daarna met 6-0 de finale om het goud.

Al met al een geslaagde finale, dit was natuurlijk niet mogelijk zonder de vrijwilligers en de vereniging de Meierijers. Veel dank!

Top 3 per discipline:

Recurve mannen
🥇 Rick van de Ven
🥈 Steve Wijler
🥉 Jonah Wilthagen

Recurve vrouwen
🥇 Sarah Kwaks
🥈 Wendy Van Der Zanden
🥉 Sietske Visser

Compound mannen
🥇 Sil Pater
🥈 Stef Willems
🥉 Rik Snelder

Compound vrouwen
🥇 Inge van der Ven
🥈 Sanne de Laat
🥉 Veerle Sparreboom

Barebow
🥇 Wil van der Coelen
🥈 Peter Vullings
🥉 Ruud de Laat

Voor de volledige uitslag klik hier
Zie hier de volledige fotocollage van de Lowlands finale.