Met een perfecte score van 150 punten heeft Mike Schloesser ten koste van de Zuid-Koreaan Yang de kwartfinale bereikt van het WK Outdoor Handboogsport in het Amerikaanse Yankton, South Dakota, de wereldkampioenschappen handboogschieten. Hij liet daarmee andermaal zien dat hij de favoriet is voor de wereldtitel. De andere Nederlanders zijn uitgeschakeld in het individuele toernooi. Sanne de Laat kan nog wel een ticket voor de World Games grijpen.

Door zijn tweede plaats in de ranking had Mike Schloesser een bye in de eerste twee rondes van het internationale toernooi. Hierdoor stond Mike direct bij de laatste 32. Daar trof hij de bronzen medaillewinnaar van het vorige WK, de Zuid-Koreaan Yang. Het werd een pittige wedstrijd, aangezien beide schutters na drie beurten met 90 punten de maximale score hadden. Daarna kwam het verschil; de Koreaan miste een 10, terwijl Mike wel drie tienen noteerde. Uiteindelijk werd het 150 – 147. Mike schoot tien X’en en vijf ‘gewone’ tienen. Hij komt daarmee bij de laatste acht én is verzekerd van een ticket voor de World Games. De kwartfinales, halve finales en finales worden zaterdag geschoten.

Mike Schloesser: “Dit was precies de wedstrijd zoals ik hem wilde schieten. De Koreanen zijn altijd sterk, en zeker Yang is niet te onderschatten. Ik heb vandaag mijn beste niveau laten zien. Heel mooi is ook dat het ticket voor de World Games binnen is!”

Bij de dames kwam Sanne de Laat net niet bij de laatste acht. Ze verloor na shoot-off van de Belgische Prieels, die ze in de strijd om het brons op de EK nog wel had geklopt. Met vier rondes van 29 punten en een van 28 punten deden de dames exact hetzelfde. In de shoot-off schoot onze zuiderbuur een X, Sanne een 9. De winst ging naar België. In het quotatoernooi voor de World Games kan Sanne alsnog voor een tweede quotumplaats voor Nederland zorgen. Daarvoor komt ze vrijdagochtend in actie.

Martine Stas-Couwenberg, Max Verwoerdt en Sil Pater strandden in de 1/24e finales. Inge van der Ven kwam één ronde verder, nadat ze won van Knyazeva uit Rusland. Vervolgens verloor ze van de nummer 6 Vennam uit India. Ook voor haar was daarmee het individuele toernooi helaas afgelopen.