Zowel Steve Wijler als Gabriela Schloesser zijn in de achtste finale van de WK handboogsport in Yankton gestrand in de achtste finale. Voor beiden was de nummer 2 van de ranking te sterk. Wijler verloor van de sterke Braziliaan D’Almeida met 7-3. Schloesser verloor van de excellerende Mexiaanse Valencia met 6-0.

Wijler net niet
Steve Wijler opende in de 1/48e ronde met een soevereine 6-2 overwinning tegen de Est Kivilo. Vervolgens had hij een lastige match tegen Jarno Desmedt uit België. Na drie sets stond Steve met 4-2 voor, waarna de vierde set met 28-28 gelijk eindigde: 5-3. De vijfde set schoot onze Zuiderbuur drie tienen, waardoor de wedstrijd beslist moest worden in een shoot-off. Waar Steve een 10 schoot, schoot Desmedt een 9. Dat betekende dat Rubel uit Bangladesh de volgende tegenstander werd. Steve startte sterk en pakte de eerste twee sets. De derde set eindigde gelijk, terwijl de Aziaat de vierde set pakte. De vijfde set moest de beslissing brengen. Beide schutters kwamen niet verder dan 25 punten, waardoor Steve zich op mocht maken voor een wedstrijd in de achtste finale tegen de sterke Braziliaan D’Almeida. De Braziliaan pakte de eerste set met 29-28. In de tweede set hielden beide schutters elkaar in evenwicht (28-28), waarna Steve in set 3 de partij weer gelijk trok: 28-26 en daardoor dus 3-3. Set 4 ging met dezelfde score naar D’Almeida, waardoor Steve de vijfde set moest winnen. Helaas ging die naar de Braziliaan met 29-28.

Schloesser verliest van Valencia
Gabriela Schloesser opende haar individuele toernooi met een 7-3 overwinning tegen de stugge Japanse Watanabe. Na drie sets stond het 3-3, waarna Gabriela de vierde en de vijfde set naar zich toetrok met 27-25 en 26-25. Bij de laatste 32 wachtte de sterke Duitse Michelle Kroppen. De eerste set eindigde gelijk, waarna Gabriela met een perfecte ronde van 30 de voorsprong pakte: 3-1. Omdat Kroppen de volgende twee sets pakte, moest Gabriela antwoorden met winst in de vijfde set. Dat deed ze, waardoor een shoot-off de beslissing moest brengen. De 9 van Gabriela was beter dan de 9 van Kroppen, waardoor ze tegen haar voormalige landgenote Valencia mocht aantreden in de achtste finales. Alle drie sets eindigde in 29-27 voor de zeer sterk schietende Mexicaanse, waardoor Gabriela was uitgeschakeld.

Italianen verslaan Nederlanders
Bij de laatste 32 wisten Gijs Broeksma en Laura van der Winkel hun goede ranking geen gevolg te geven tegen hun Italiaanse tegenstanders. Laura boog tegen de Italiaanse Vanessa Landi een 2-0 achterstand om in een 5-3 voorsprong. De vijfde en laatste set ging echter toch naar de Italiaanse die in de shoot-off te sterk was. Een 8 om een 7. Broeksma verloor met 6-2 van de Italiaan Musolesi. Na een gelijke eerste set schoot de Italiaan vervolgens driemaal 29 punten. Dat was Broeksma te veel: 2-6.

Jonah Wilthagen (88) verloor zijn eerste wedstrijd in de 1/48e finale van de Rus Tsynguev (25).

Vrijdag: Strijd om World Games ticket
Vrijdag 24 september schiet Sanne de Laat om een ticket voor de World Games binnen te halen. Ze schiet om 16u15 (Nederlandse tijd) tegen de Colombiaanse Nora Valdez. Als ze deze wedstrijd wint, moet ze nog een wedstrijd winnen om het ticket voor de World Games te behalen.

Finaleweekend WK
Vrijdagmiddag is de teamfinaledag. Voor Nederland staan de compound heren (Sil Pater, Mike Schloesser en Max Verwoerdt) in de strijd om de bronzen medaille. Tegen Oostenrijk gaan de heren proberen de prestatie van het WK 2019 in Den Bosch te evenaren. Toen werd op een kolkende Parade het brons behaald. Nu is het Riverside Park van Yankton het decor.

Zaterdag om 21u38 schiet Mike Schloesser zijn kwartfinale tegen de Indiër Abhishek Verma (7). Bij winst schiet hij daarna in de halve finale en volgt vervolgens de strijd om een medaille.